Moderna anunta ca vaccinul sau anti-Covid-19 este eficient impotriva noilor tulpini ale virusului, din Marea Britanie si Africa de Sud

1 lună in urmă 12

Compania americana Moderna a anuntat luni, 25 ianuarie, ca vaccinul sau impotriva Covid-19 produce anticorpi care neutralizeaza noile variante ale virusului SARS-CoV2 descoperite in Regatul Unit si Africa de Sud, relateaza AFP.

Vaccinarea cu doua doze de vaccin Moderna ar proteja de noile tulpini de SARS-CoV-2 descoperite pana in prezent, da asigurari compania americana.

Vaccinul Moderna se administreaza sub forma de doua injectii a cate 0,5 mililitri. Se recomanda administrarea celei de-a doua doze la 28 de zile dupa prima, in vederea finalizarii schemei de vaccinare.

Compania de biotehnologie Moderna a anuntat marti, 19 ianuarie, ca a primit informatii de la departamentul pentru sanatate din California ca mai multi oameni sunt tratati la un centru din San Diego pentru posibile reactii alergice la vaccinul sau pentru Covid-19 dintr-un anumit lot.

Livrarile vaccinului COVID-19 produs de Moderna catre statele membre ale Uniunii Europene si ale Spatiului Economic European (SEE) au inceput luni, 11 ianuarie.

Citeste si:

Comparatia intre vaccinurile BioNTech Pfizer si Moderna: "Diferentele sunt importante mai degraba pentru organizarea logistica"


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă