Moderna anunță că vaccinul anti-Covid, distribuit și în România, este eficient împotriva noilor tulpini din Marea Britanie și Africa de Sud

1 lună in urmă 23

Compania americană Moderna anunță într-un comunicat de presă că vaccinul anti-Covid aprobat în SUA și UE este eficient împotriva noilor tulpini din Marea Britanie și Africa de Sud și își păstrează activitatea de neutralizare.

Rezultatele sunt obținute din studiile de neutralizare in vitro a serurilor de la indivizi vaccinați cu Vaccinul COVID-19 produs de Moderna;

Protocolul de tratament cu două doze de vaccin COVID-19 produs de Moderna este așteptat să ofere o protecție împotriva tulpinilor emergente detectate până acum.

Pentru și mai multă precauție, Moderna anunță lansarea unui program clinic pentru a crește imunitatea la variantele emergente. Astfel, compania va testa o doză suplimentară de rapel a vaccinului COVID-19 (mRNA-1273), pentru a studia capacitatea de a crește în continuare capacitatea de neutralizare a tulpinilor emergente. (Foto: Sosirea unei tranșe de vaccinuri Moderna în România / MApN)

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă