Modelul Gigi Becali chiar funcționează la minifotbal! AEK Oradea, cu patron-antrenor grec, a pierdut dramatic finala Champions League după 18 lovituri de departajare | SPECIAL

1 lună in urmă 30

Maghiarii de la Mad Dogs, campioana en-titre a Champions League, au câștigat duminică întrecerea continentală la minifotbal, cu scorul general de 11-10, în timpul regulamentar fiecare echipă reușind să marcheze de trei ori: 3-3.

Liga Campionilor la minifotbal s-a desfăşurat de joi până duminică, în Italia la Rimini, iar orădenii au ajuns până în ultimul act, unde au pierdut dramatic.

Competiţia a reunit 18 echipe, care, în prima fază au fost împărţite în şase grupe de câte trei. AEK Oradea a făcut parte din Grupa D, unde a învins echipa Kafki Olomouc cu scorul de 3-2, iar mai apoi a remizat, 0-0, cu Todor Pet Bau. Cum în celălalt joc al grupei, Todor Pet Bau a învins cu scorul de 4-3 echipa Kafki Olomouc, AEK Oradea s-a clasat pe locul 2, cu 4 puncte, la egalitate cu cei de la Todor Pet Bau, dar care au avut golaverajul 4-3, faţă de 3-2 al orădenilor.

Modelul Gigi Becali chiar funcționează la minifotbal! AEK Oradea, cu patron-antrenor grec, a pierdut dramatic finala Champions League după 18 lovituri de departajare | SPECIAL

Fără niciun punct cehii din Olomouc au încheiat pe locul 3, ultimul, grupa, scrie Bihon.ro.

În optimile de finală, AEK a dat de echipa Ecolux, formaţie situată pe locul 2 în Grupa A, de care a trecut însă cu scorul de 2-0. În sferturile de finală, orădenii au avut un joc ceva mai dificil, în compania celor de la Edera Pardubice, 3-2 la lovituri de departajare.

În semifinale a dat peste FC Durlești, pe care a reuşit s-o învingă cu scorul de 2-0.

AEK Oradea a jucat în formula: Egri – Mircea Popa, Adi Micaș – Adrian Călugăreanu, Andrei Nemițanu – Dragan Paulevici; Adi Iova, Răzvan Fărcuța, Bogdan Mintaș, Andrei Ferik, Răzvan Plopeanu, Cristi Andor, Marius Balogh. Antrenor: Spiros Baltsavias. Răzvan Egri a fost declarat cel mai bun portar al turneului final de la Rimini.

Cine este Gigi Becali de la AEK Oradea?

Echipa este manageriată de Spiros Baltsavias, un grec stabilit de 20 de ani în România, care a construit, cu afacerea lui, peste 700 de terenuri sintetice în toată țara. Numai 11 sunt în Oradea.

„Sunt și antrenor și patron. Ca Gigi Becali, dar eu sunt mai priceput ca el! Asta e clar. Eu îmbin utilul cu plăcutul, construiesc terenuri de minifotbal și am și echipă de minifotbal. Din profit dau salarii la băieți, iar la anul o să luăm trofeul. M-a ambiționat acest eșec la limită”, a declarat pentru Prosport Spiros Baltsavias.

AEK Oradea, campioana României la minifotbal, la prima participare în EMF Champions League a reușit o performanță importantă pentru minifotbalul din țara noastră devenind vicecampioană continentală. Oradea se poate mândri cu o echipă care în 2021 a fost cea mai bună din România și a doua din Europa.

Răzvan Burleanu a fost șef la minifotbal

Un mare fan al acestui sport a fost și este actualul președinte al FRF! Răzvan Burleanu a renunțat la funcția de șef la minifotbal, la aproape trei ani de la investirea în funcția de președinte al Federației Române de Fotbal.

În 2010, erau doar trei echipe naționale de minifotbal, iar în 2012 se aflau 16 asociații naționale, număr ce s-a dublat apoi în 5 ani, ajungând la 32. De asemenea, în această perioadă, selecționata României a fost multiplă campioană europeană.

Sursă foto: Facebook / AEK Atena

The post Modelul Gigi Becali chiar funcționează la minifotbal! AEK Oradea, cu patron-antrenor grec, a pierdut dramatic finala Champions League după 18 lovituri de departajare | SPECIAL appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă