Mobilizarea parțială anunțată de Putin: Rușii riscă până la 10 ani de închisoare dacă refuză să lupte

1 săptămână in urmă 17

Ruşii care refuză să participe la operaţiunile militare de luptă riscă până la 10 ani de închisoare, după votarea, miercuri, a unei legi în acest sens de parlamentul rus. Duma şi-a dat deja aprobarea cu o zi înainte.

Măsura va intra în vigoare după ce va fi semnată de preşedintele rus, Vladimir Putin. Refuzul de a se supune ordinelor va putea fi sancţionat, de asemenea, cu o pedeapsă maximă de 10 ani de închisoare. Pedepsele cu închisoarea pentru dezertare, jaf şi predare voluntară au fost de asemenea crescute.

Vladimir Putin a ordonat mai devreme, în cursul zilei de miercuri o mobilizare parţială, după pierderea de teren în Ucraina. Mobilizarea afectează circa 300.000 de rezervişti.

Sursa: La Libre Belgique/ Rador/ Traducere: Gabriela Sîrbu

Citește și...

Disclaimer: G4Media nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Acesta este un ajutor de stat mascat care distorsionează piața de media și este inacceptabil. De asemenea, G4Media nu acceptă bani de la partidele politice în afara campaniilor electorale. Publicitatea electorală marcată ca atare este normală în perioada alegerilor.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă