MOARTEA românului de pe nava Mercer Street, confirmată: MAE va urmări investigaţia privind circumstanţele incidentului violent

2 luni in urmă 26

MAE confirmă decesul românului navigator MAE confirmă decesul românului navigator

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis că, în urma demersurilor făcute de Ambasada României la Muscat, autorităţile omaneze au confirmat decesul unui cetăţean român aflat la bordul navei "Mercer Street", precizând că natura exactă a incidentului este încă în curs de investigare de către autorităţile competente.

VINERI, 30 IULIE 2021, 21:30

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: REALITATEA.NET

„Cu privire la informaţiile apărute în spaţiul public privind decesul unui navigator român, ca urmare unui incident cu caracter violent care a implicat, în zona strâmtorii Hurmuz, nava "Mercer Street", pe care se afla acesta, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, prin intermediul Ambasadei României la Muscat şi al Ambasadei României la Londra, s-a autosesizat şi a întreprins măsuri specifice în regim de urgenţă. MAE precizează că natura exactă a incidentului este încă în curs de investigare de către autorităţile competente. Reprezentanţii Ambasadei României la Muscat au contactat de urgenţă autorităţile omaneze pentru a obţine informaţii cu privire la cetăţenia şi identitatea victimelor. Urmare demersurilor misiunii diplomatice, autorităţile omaneze au confirmat decesul unui cetăţean român aflat la bordul navei", a transmis, vineri seara, MAE.

„MAE menţionează că, până la acest moment, la nivelul misiunilor României nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă consulară în legătură cu acest incident. Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasadele României la Muscat şi Londra, continuă dialogul cu locale, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară, în limita competenţelor legale. Ministerul Afacerilor Externe foloseşte acest prilej pentru a exprima regretul profund pentru decesul cetăţeanului român şi transmite condoleanţe familiei acestuia. MAE va acorda întreaga asistenţă necesară. De asemenea, va urmări activ în investigaţia în curs privind natura şi circumstanţele incidentului violent care a dus la decesul cetăţeanului român”, scrie în comunicatul ministerului.

Un român membru al echipajului petrolierului Mercer Street aflat în Marea Arabiei, în largul coastelor Omanului, a fost ucis într-un atac asupra navei, alături de un altul britanic, a anunţat vineri într-un comunicat compania israeliană Zodiac Maritime care administrează vasul.

Un român a fost UCIS într-un atac asupra petrolierului israelian M/T Mercer Street, în Marea Arabiei - Sunt suspiciuni de PIRATERIE

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă