„Moarte violentă” în cazul bărbatul din Pitești pus la pământ de polițiști. Explicațiile procurorilor

3 săptămâni in urmă 10

Bărbatul de 63 de ani din Pitești, decedat vineri după ce a fost trântit la pământ și ținut cu genunchii de polițiști a murit asfixiat „după „comprimarea gâtului și toracelui”, potrivit medicului legist care a participat azi la o conferință de presă a anchetatorilor.

Victima a avut parte de „o moarte violentă”, este concluzia legistului. Acesta a suferit și un traumatism cranio-cerebral, în momentul în care a fost izbit de asfalt.

„În urma autopsiei am constatat că moartea a fost violentă, în urma unui poliotraumatism. Iar cauza imediată de deces a fost asfixiere mecanică.
Asfiexierea mecanică s-a produs în urma unui traumatism cervical și traumatism toracic”, a spus medicul legis Dan Manu.

Bărbatul avea o alcoolemie de peste 2 la mie.

Procurorii au deschis dosar penal în acest caz, însă nu au încă suspecți puși sub urmărire.

„În acest moment urmărirea penală se efectuează cu privire la faptă. Urmează să evaluăm probele în raport de aceste leziuni, pentru a stabili o eventuală participație penală a persoanelor implicate”, a spus procurorul-șef.

Un bărbat de 63 de ani a murit vineri în fața Autogării de Sud din Pitești, după ce a fost pus la pământ de trei polițiști. Bărbatul refuzase inițial să iasă de pe o terasă unde izbucnise un incendiu și se certa cu oamenii legii, când a fost dat cu capul de pământ de unul dintre aceștia. Alți doi agenți s-au urcat cu picioarele pe el. La puțin timp, bărbatul a intrat în stop-cardiorespirator și a murit. Scena a fost filmată și publicată de site-ul epitesti.ro.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă