MLS, doar o "stație" în cariera lui Mățan? Argumentele expuse de un fost internațional român

1 lună in urmă 2

Liga 3: Steaua - FCSB 2, sâmbătă, 15:00, Digi Sport 1

Liga 1: UTA Arad - FCSB, 20:00, sâmbătă, Digi Sport 1

Trecerea internaționalului de tineret în MLS a surprins lumea fotbalului. Om de bază în echipa lui Mircea Rednic și prezență constanță în naționala de tineret, mijlocașul impresiariat de Pietro Chiodi i-a adus grupării patronate de Gheorghe Hagi 1,5 milioane de euro

În vârstă de 21 de ani, Alexandru Măţan a fost evoluat în 24 de partide din acest sezon pentru formaţia din Ovidiu, 23 în Liga 1 şi una în Cupa României.

Iosif Rotariu: "Mitriță a jucat foarte bine în MLS și poate fi un exemplu pentru Mățan"

Iosif Rotariu, fost coleg cu Hagi și Rednic în naționala României, spune că internaționalul cu șapte selecții în reprezentativa lui Adrian Mutu îi va cuceri pe americani cu stilul său spectaculos.

"Pentru Mățan e un pas înainte transferul în Major Soccer League, nu ajunge oricine într-un campionat în care jucat și Zlatan Ibrahimovic. Fotbalul din Statele Unite a crescut mult, cred că Mățan se va acomoda foarte repede.

Mitriță a jucat foarte bine în MLS și poate fi un exemplu pentru el. Mățan e un fotbalist spectaculos, are viteză, are tehnică și doar de el depinde cât de repede se va impune. A învățat fotbal la școala lui Gică Hagi și acesta e un argument solid pentru viitorul carierei lui.

Are potențial să ajungă apoi la o echipă mare din Europa și chiar la naționala de seniori. Eu nu consider că transferul în Statele Unite e un pas înapoi pentru fotbaliștii români. E un mare avantaj să ai în CV o echipă din Statele Unite. Ei au investit foarte mult și nu degeaba s-au dus acolo jucători importanți ai Europei, chiar dacă erau pe final de carieră", spune Iosif Rotariu, pentru digisport.ro.

Mijlocaşul ofensiv născut la Galaţi este un produs al Academiei Gheorghe Hagi, unde a ajuns în 2009. Măţan a îmbrăcat în toate competiţiile de 66 de ori tricoul echipei FC Viitorul Constanţa şi a contribuit la câştigarea, în 2019, a Cupei şi Supercupei României.

Alexandru Mățan: "E un campionat care poate să mă propulseze într-un campionat tare din Europa"

Ca senior, el a mai evoluat pentru FC Voluntari, sub formă de împrumut, în perioada septembrie 2019 - august 2020.

"Campionatul Statelor Unite este unul în plină dezvoltare, care creşte de la an la an. Faptul că voi juca în campionatul Americii este un lucru foarte bun. Este un campionat care poate să mă propulseze într-un campionat tare din Europa.

De când m-am apucat de fotbal mi-am dorit să ajung să joc într-un campionat de afară. Aceasta a fost şi cea mai completă ofertă. Am fost contactat şi eu. M-am simţit dorit de ei.

În plus, este vorba despre campioana MLS şi pentru mine reprezintă un pas înainte. Vreau să mă duc acolo şi să mă integrez cât mai repede în echipă, să joc meci de meci", a afirmat Măţan într-un interviu publicat pe canalul oficial de YouTube al FC Viitorul.

Etichete: iosif rotariu , mls , transferuri viitorul , alexandru matan
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă