Miză mare în energie: Premierul Ciucă susține că a primit garanții de la UE că România va putea să investească în continuare în energie nucleară și proiecte pe gaze naturale

4 săptămâni in urmă 27

Premierul Nicolae Ciucă a declarat miercuri că a ”obținut garanții” de la Comisia Europeană că România va putea folosi în continuare gazul și energia nucleară în timpul tranziției la energia verde.

Dosarul trecerii la energia verde este unul cheie pentru România, președintele Klaus Iohannis declarând în repetate rânduri că pledează la Bruxelles pentru ca țara noastră să poată investi în continuare în proiecte de energie nucleară și pe gaze. Reamintim că noua politică de mediu a Comisiei Europene, numită Green deal, prevede o schimbare radicală în sistemul energetic, cu accent pe energiile regenerabile.

Comisia Europeană pregătește acum un set de propuneri în acest sens (numit generic Taxonomie), iar România, alături de alte state membre, cere insistent ca energia nucleară și proiectele bazate pe gaze naturale să fie permise pentru finanțare din fonduri europene pe durata tranziției la o economie mai verde.

”Am abordat teme importante pentru cetățeni: gestionarea pandemiei COVID-19, atât sub aspect sanitar, cât din perspectiva implicațiilor în plan economic și social, continuarea campaniei de vaccinare, eforturile de relansare economică, folosirea banilor europeni. Am obținut garanții că România va putea folosi în continuare gazul și energia nucleară pentru a-și consolida economia, asumându-și tranziția la energia verde și implementarea, pe o scară mai largă, a digitalizării”, a spus miercuri premierul Nicolae Ciucă cu referire la întâlnirile avute cu o zi înainte la Bruxelles cu președintele și prim-vicepreședinții Comisiei Europene. (sursa foto: Pexels/ Loïc Manegarium)

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă