Miză de 31,3 miliarde euro: Noua versiune a viitoarelor Programe cu fonduri UE a fost publicată, termen pentru observații 26 noiembrie

1 săptămână in urmă 21

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a publicat pentru consultare publică versiunile revizuite ale Programelor Operaționale 2021-2027. E vorba despre fondurile europene ”clasice”, care nu includ PNRR și fondurile pentru agricultură. Miza acestor programe operaționale este de 31,3 miliarde de euro.

Cei care doresc să formuleze observații pentru aceste programe trebuie să le transmită până la data de 26 noiembrie 2021, respectiv până la data de 29 noiembrie în cazul Programului Operațional Transport.

Programele sunt publicate pe site-ul instituției, la secțiunea Perioade de Programare- 2021-2027 – https://mfe.gov.ro/minister/perioade-de-programare/perioada-2021-2027/.

Programele pentru care au fost publicate noi versiuni sunt:

  •  Programul Operațional Creștere Inteligentă, Digitalizare și Instrumente Financiare (POCIDIF)
  • Programul Operațional Asistență Tehnică (POAT)
  • Programul Operațional Sănătate (POS)
  • Programul Operațional Educație și Ocupare (POEO)
  • Programul Operaţional Incluziune și Demnitate Socială (POIDS)
  • Programul Operaţional Transport

Aceste versiuni revizuite au fost necesare pentru a corela investițiile, astfel încât „să fie complementare, cu alte instrumente de finanțare, precum Planul Național de Redresare și Reziliență și să fie în acord cu nevoile identificate la nivel național și cu obiectivele de politică stabilite la nivel european, care vizează O Europă mai competitivă, mai conectată, mai reziliență, dar și mai socială, mai incluzivă și mai aproape de cetățenii săi.” – transmite un comunicat al MIPE.

Prin intermediul viitoarelor Programe Operaționale aferente Politicii de Coeziune, în perioada de programare financiară 2021-2027, România va beneficia de o finanțare totală de 31,3 miliarde euro pentru domenii precum  inovarea, infrastructura, protecția mediului, sănătatea, educația, ocuparea, incluziunea socială, dezvoltarea urbană sau teritorială.

După finalizarea versiunilor actualizate, programele vor fi transmise oficial la Comisia Europeană pentru a fi aprobate.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă