Mitică Pricop a câștigat aurul la JO 2000 sub îndrumarea lui Ivan Patzaichin. „M-a făcut mare!” Ce supărare avea fostul mare campion

1 lună in urmă 33

Mitică Pricop (43 de ani) a câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice din 2000 în proba de C2-1000 de metri, sub îndrumarea lui Ivan Patzaichin, fostul mare sportiv care a decedat la vârsta de 71 de ani.

Ivan Patzaichin s-a luptat cu o boală necruțătoare în ultima perioadă, iar de trei luni era internat la Spitalul Elias însă a pierdut lupta duminică, 5 septembrie 2021.

Mitică Pricop a colaborat cu Ivan Patzaichin din 1995 până în 2004, iar în 2000 a câștigat sub îndrumarea lui medalia de aur la Jocurile Olimpice.

Mitică Pricop, despre cea mai mare supărare a lui Ivan Patzaichin

Fostul mare campion olimpic a vorbit despre relația pe care a avut-o cu Ivan Patzaichin, cel care i-a fost mentor, și a dezvăluit ce mare suprare avea,

„Am lucrat cu dânsul din 1995 până în 2004. El m-a luat de la juniori și m-a făcut campion. M-a ajutat din toate punctele de vedere. Tatăl meu, pe care îl chema tot Ivan, s-a stins când eu aveam 15 ani și m-a preluat Ivan Patzaichin, care m-a făcut mare.

Era foarte corect cu sportivii, se ținea mereu de cuvânt. Am avut o relație foarte apropiată cu el cât timp am lucrat împreună, stăteam zi de zi în cantonament. Respectul era reciproc, am lucrat foarte bine împreună.

Ulterior am aflat de boala lui. Nu știu detalii despre asta, n-aș vrea să speculez. Familia a dorit să nu se afle. Noi știam din vorbe, dar a rămas totul între noi. Familia este cea mai în măsură să vorbească despre boala lui. El a stat cam 35 de ani în cantonament și a fost foarte supărat în 2009 când a fost înlăturat de federație. A fost ca un șut în fund. A stat supărat cam un an de zile”, a spus Mitică Pricop, în cadrul emisiunii Digi Sport Matinal.

The post Mitică Pricop a câștigat aurul la JO 2000 sub îndrumarea lui Ivan Patzaichin. „M-a făcut mare!” Ce supărare avea fostul mare campion appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă