Mită 1.200 de euro pentru o locuință socială / Dosar penal pentru consilierul juridic al societății care administrează fondul locativ al municipiului Sibiu

4 săptămâni in urmă 77

Procurorii sibieni l-au reținut în cursul zilei de joi pe un angajat al societății de administrare a fondului locativ al municipiului Sibiu după ce a pretins o șpagă de 1.200 de euro, pentru a înlesni accesul unei familii cu venituri reduse la o locuință socială, anunță Turnul Sfatului.

La începutul acestei săptămâni, Daniel Constantin Ilie, consilierul juridic din cadrul Urbana, a contactat-o pe femeia care căuta o locuință socială pentru familia ei. I-a spus că poate primi locuința pe care o cere de doi ani, dacă va plăti o șpagă de 1200 de euro.

În cursul zilei de joi, 4 noiembrie 2021, la sediul societății Urbana a avut loc ședința lunară a Comisiei sociale a Consiliului local Sibiu. Comisie care, în cele din urmă, repartizează locuințele sociale și în cadrul căreia consilierul juridic al Urbana SA este membru. Imediat după încheierea acestei ședințe, Daniel Constantin Ilie s-a întâlnit cu femeia care aștepta de doi ani repartizarea unei locuințe sociale. Și care, după ce i s-a cerut șpagă, a alertat Serviciul Județean Anticorupție.

”A invitat-o în interiorul autovehiculului său, după care au plecat spre zona Pieţei Cibin din municipiul Sibiu. În momentul în care au ajuns în proximitatea Pieţei Cibin, potrivit înţelegerii anterioare, numitul I.D.C. a primit de la colaboratoarea cu identitate reală C.C.I. suma totală de 6.000 de lei pretinsă de către acest angajat Urbana S.A. Sibiu cu titlu de mită şi respectiv preţ al influenţei, în scopul îndeplinirii atribuţiilor sale de serviciu în legătură cu atribuirea unor locuinţe sociale, dar şi în vederea exercitării unor influenţe spre a-şi determina colegii din cadrul S.C. Urbana S.A. Sibiu să îi soluţioneze favorabil cererea denunţătoarei, sumă ce a fost ulterior ridicată de la acesta de organele de urmărire penală, cu ocazia constatării în flagrant a faptelor de corupţie”, susțin procurorii sibieni.

sursa foto: Unsplash

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă