Misterul crucilor din Biserica Sfantului Mormant din Ierusalim a fost descifrat

4 săptămâni in urmă 34

Arheologii israelieni au fost multa vreme intrigati de sursa miilor de cruci pe zidurile de piatra din Biserica Sfantului Mormant, locul cel mai sacru al Crestinismului din lume. Acum, dupa noi cercetari misterul a fost dezlegat, iar concluziile arata ca gravurile dateaza din secolul al XV-lea.

O buna perioada de timp s-a crezut ca marcajele de pe pereti erau un fel de graffiti si ar fi fost realizate de catre turistii religiosi, denumiti pelerini, veniti de pe toate meriadianele globului. Dar, utilizarea recenta a unei tehnologii bazate pe imagistica 3D, a scos la iveala faptul ca aceste cruci sunt vechi de peste 500 de ani, potrivit VOA News.

Biserica Sfantului Mormant din Ierusalim se crede ca este situata pe locul in care Iisus Hristos a fost crucificat, scrie Times of Israel.

Amit Re'em, un arheolog care lucreaza cu Autoritatea pentru Antichitati din Israel, a afirmat ca examinarile imaginilor au aratat ca adancimile si detaliile marcajelor crucilor erau asemanatoare, ceea ce sugereaza faptul ca doar cateva persoane au realizat gravurile.

"Poate ca doi sau trei artisti au efectuat cu mana aceste cruci. Asadar nu este graffiti, este ceva mult mai organizat. Marcajele sunt niste cruci speciale, concepute in cel mai sacru loc al Crestinismului de pe Pamant", a completat cercetatorul.

Un reprezentant al Bisericii Sfantului Mormant, parintele armean Samuel Aghoyan a declarat ca "noile cercetari pot ajuta locasul religios, mai ales ca ne confruntam cu restrictiile legate de COVID-19. Acum nu exista pelerini, dar (inca) spiritul lor este aici, stim, eu cred in asta".

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă