Mișcare genială a lui Ion Țiriac! Cum o trimite pe Sorana Cîrstea la Olimpiadă, deși sportiva nu îndeplinește criteriile de calificare

3 săptămâni in urmă 2

Ion Țiriac i-a făcut cel mai frumos cadou Soranei Cîrstea! Federația Română de Tenis, condusă încă de miliardarul român, i-a obținut Soranei o derogare pentru a participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo în acest an.

Sorana Cîrstea (30 de ani) a dezvăluit că va juca la Olimpiada de la Tokyo, în ciuda faptului că nu îndeplinește condițiile de calificare! FRT i-a dat vestea cea mare, fiind evident că Ion Țiriac(81 de ani), șeful forului tenisistic din România, este artizanul acestei realizări extraordinare.

Sorana Cîrstea nu are prezențele necesare în Fed Cup și nu se află nici printre primele 56 de jucătoare în clasamentul WTA, dar cu toate acestea va juca la Olimpiada de la Tokyo (24 iulie – 1 august)!

Sorana Cîrstea a primit un cadou neașteptat de la Ion Țiriac! Românca va juca la Olimpiada de la Tokyo: S-a obținut o derogare pentru mine”

Sorana Cîrstea a primit cel mai tare cadou de la Ion Țiriac, un bilet pe tabloul turneului oimpic de la Tokyo: „Din fericire, voi juca la Olimpiadă! Am fost contactată de federație, am înțeles că s-a obținut o derogare pentru mine. M-au întrebat dacă doresc să joc și am spus ‘da!’. Este o onoare, am jucat două Olimpiade, la a treia am fost accidentată. Normal, vreau să joc, dacă s-a obținut această derogare. Nu am cerut-o eu, dar a venit din partea lor și atunci m-am bucurat”, a declarat Sorana înaintea turneului Miami Open.

Regulamentul de calificare la turneul olimpic de tenis prevede că obţin biletele de participare primii 56 de jucători din lume, la data stabilită, care îndeplinesc criteriul de prezenţe în Cupa Davis/FedCup (un anumit număr de meciuri în ultimii doi ani), cu condiţia ca o ţară să nu depăşească patru sportivi, atât la feminin, cât şi la masculin. Ținând cont că Sorana Cîrstea s-a retras din competiția inter-țări la sfârșitul anului 2018, sportiva din Târgoviște nu avea numărul necesare de prezențe pentru a se califica la Jocurile Olimpice.

The post Mișcare genială a lui Ion Țiriac! Cum o trimite pe Sorana Cîrstea la Olimpiadă, deși sportiva nu îndeplinește criteriile de calificare appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă