Mirko Pigliacelli, gata să joace pentru echipa naţională a României: „Ar fi o opţiune importantă, de ce nu?”

3 săptămâni in urmă 1

După Mario Camora, căpitanul lui CFR Cluj, un alt străin ar fi dispus să obţină cetăţenia română pentru a evolua în „tricolor”. Este vorba de portarul Universităţii Craiova, Mirko Pigliacelli (27 de ani).

Pigliacelli nu ar refuza o convocare la naţionala României.

Goal-keeper-ul vicecampioanei a evoluat în naţionala Italiei numai la nivel de juniori, aşa că ar fi eligibil pentru selecţionata pregătită acum de Mirel Rădoi.

Mirko Pigliacelli, gata să joace pentru echipa naţională a României: „Ar fi o opţiune importantă, de ce nu?”

„Sunt italian, m-am născut acolo şi am jucat pentru echipa naţională a Italiei la nivel de juniori. În acelaşi timp, sunt trei ani de când sunt aici, simt foarte bine în România, e a doua mea casă şi pentru mine ar fi o opţiune importantă să joc la naţionala României, de ce nu? Înainte de a ajunge în România am jucat numai în Italia, mă simţeam în siguranţă, eram practic acasă şi credeam că, venind aici, totul va fi diferit, dar o dată cu trecerea timpului m-am simţit tot la fel de bine, poate mai bine ca acasă” a declarat Pigliacelli despre posbilitatea de a juca pentru echipa națională a României într-un interviu pentru sponsorul principal al Universităţii Craiova, Betano.

Când era junior, Pigliacelli juca mijlocaş şi atacant

Pigliacelli a dezvăluit şi de ce posedă un joc de picior atât de eficient şi de unde provine apetitul său ofensiv, pe vremea când era junior el evoluând mijlocaş şi atacant.

„Tata a jucat fotbal, am zis să încerc şi eu. Nu am început la un club, ceva organizat, ci la un teren de la biserică din localitate. După câţiva ani, am zis să trecem la ceva mai serios, la un club, nu doar să rămână o joacă. Când m-am apucat jucam la mijloc sau atacant, dar la un moment dat portarul nu a venit la antrenament şi antrenorul a întrebat cine vrea să încerce şi m-am oferit eu. De atunci am rămas portar. Peruzzi şi Casillas au fost idolii copilăriei mele” a afirmat Pigliacelli, care are şi un gol în Liga 1, într-un meci cu FCSB, următoarea adversară a alb-albaştrilor.

Italianul a vorbit despre acel gol, marcat din penalty, în 2019: „Am fost emoţionat, era multă lume, era primul penalty pe care-l executam, era prima dată când aveam ocazia de a marca un gol în viaţa mea, m-am simţit bine şi am reuşit să dau gol”.

„A fost un moment când m-am gândit să mă las de fotbal”

Portarul Craiovei spune că a fost un moment în care s-a gândit să renunţe la activitate, dar imediat a conştienizat că este păcat să dea cu piciorul unei cariere pe care mulţi şi-ar dori-o, dar nu reuşesc să o aibă. „A fost un moment când m-am gândit să mă las de fotbal, să fac altceva cu viaţa mea, să mă întorc lângă familie şi să las totul. Dar apoi mi-am zis că am de fapt o oportunitate pe care nu o are multă lume, aceea de a fi fotbalist. Unora li se pare că este simplu, dar nu e deloc, e foarte greu să ajungi fotbalist la un anumit nivel şi nu poţi renunţa aşa de uşor la acest statut” a spus portarul italian, care îi îndeamnă pe copii să se apuce de fotbal numai dacă îşi doresc acest lucru cu adevărat: „Copiii ar trebui să se ducă la fotbal pentru a se simţi bine, pentru a fi ei fericiţi, nu obligaţi de cineva, fiindcă de multe ori familia îi obligă. Mai bine nu te duci dacă te duci obligat. Dacă te duci, trebuie să fii fericit. Eu sunt fericit când mă duc în fiecare zi la antrenament”.

Cotat la 1,3 milioane de euro, Mirko Pigliacelli mai are contract cu Universitatea Craiova până în vara anului 2022. 47 de meciuri consecutive are Mirko Pigliacelli ca integralist la Universitatea Craiova, el apărând în continuu din ianuarie 2020 1 gol şi o pasă de gol are Mirko Pigliacelli la Universitatea Craiova, pentru care a apărat în 110 meciuri şi a primit 105 goluri

The post Mirko Pigliacelli, gata să joace pentru echipa naţională a României: „Ar fi o opţiune importantă, de ce nu?” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă