Mirel Rădoi s-a deschis în fața fanilor: ”Mi-a trecut glonțul pe la cap!” Ce a pățit selecționerul

2 săptămâni in urmă 2

Mirel Rădoi a recunoscut că a avut mari emoții la finalul meciului România 3-2 Macedonia de Nord, atunci când ”tricolorii” s-au aflat la un pas de a pierde puncte importante.

Mirel Rădoi s-a deschis în fața fanilor

De menționat este că România a condus cu 2-0 pe Arena Națională însă, în minutul 82, pe parcursul unui singur minut, Macedonia de Nord a marcat de două ori. Din fericire însă, Ianis Hagi a marcat în minutul 86, stabilind scorul final, notează Playsport.ro.

”Chiar a fost un thriler, pentru că în seară asta mi s-a părut că totul e prea ușor, că merge foarte bine și mi-a trecut glonțul pe la cap. Într-un minut puteam să risipim 80 de minute în care am jucat foarte bine. Am întâlnit un adversar foarte redutabil, calificat la Euro și vreau să îl felicit pe Goran Pandev. La vârsta asta, să vadă spațiile astea atât de repede, să joace din devieri la vârsta asta, să nu piardă nici o minge. Felicitări pentru toată cariera lui!”, a declarat Mirel Rădoi, la PRO TV.

Selecționerul menționat că în ciuda faptului că nu a putut fi alături de echipă în ultimele zile, acesta a pregătit meciul în cele mai bune condiții:

”Nu a fost foarte greu, nu am fost lângă ei, dar am fost în permanentă legătură cu ei. Federația a pus pe stâlpii de la Mogoșoaia internet, am văzut antrenamentele, am vorbit cu băieții. Cei care au rămas din staff știau principiile și ce am discutat. Sunt lucruri foarte clare, scrise pentru fiecare meci. Știm că în această perioadă se poate întâmpla orice și fiecare trebuie să fie pregătit. Mă bucur că am putut să fiu alături de băieți. În seara asta, meritul e al băieților și al staffului. Mă bucur că am reușit să ajung alături de ei. Meritul meu nu este deloc, eu nu am fost cu ei. Eu doar i-am ajutat, am făcut ședințe de monitorizare”, a spus acesta.

”Mă bucur că e o poveste fericită”

În ce privește cele două goluri încasate în minutele 82 și 83, Mirel Rădoi a spus că a fost un moment de „deconectare totală” în cadrul jucătorilor:

”Este o seară de poveste și mă bucur că e o poveste fericită. Practic, în 2 minute am avut un blackout total. Nu am putut să reacționăm. Chiar dacă l-am văzut pe Vlad Chiricheș că îi încuraja, ei nu au putut să reacțioenze. Mă bucur că după cele două goluri primite am putut să ne liniștim 30-40 secunde, ca să putem să începem din nou să pasăm. Era evident că va fi un meci că la box. Ori noi, ori ei urma să mai marcheze. Chiar am spus că meciul nu se va termina la egalitate. Dacă ne luăm după cele 80 de minute, putem să sperăm. Dacă ne luăm după acele 2-3 minute, nu avem nicio șansă. Dar nu vorbim în această seară, ci mâine. În momentul de față, Macedonia chiar are jucători care pot face diferența și nu sunt întâmplător la Euro. Gazonul a fost impecabil în această seară.

Drumul nostru e de abia la început. Nu am realizat nimic. În momentul de față putem spune doar că am început cu dreptul. Va trebui în continuare să muncim pe palierul mental, dar sunt sigur că băieții vor înțelege. O să încercăm să îmbunătățim lucrurile. Un adversar ca Germania te taxează mult mai ușor în aceste faze”, a spus Mirel Rădoi.

”Mihăilă este jucătorul pe care l-am debutat la tineret”

În ce privește golul marcat de Mihăilă la debut și despre trecerea jucătorilor de la U21 la naționala mare, Mirel Rădoi a spus:

”Mihăilă este jucătorul pe care l-am debutat la tineret, tot cu mine a debutat și la echipa mare. A fost ușor după acea performanță din 2019 să spunem că toată echipa de la tineret poate veni la echipa mare. Ceea ce a fost greșit. Vorbeam cu Contra și vedeam o diferența mare între naționala de tineret și cei de la seniori. În momentul de față, trebuie să avem grijă și de ceilalți, să le pregătim pașîi și atunci când dau de un adversar compatibil, ca să poată avea o situație cât mai sigură din punct de vedere mental, să joace. Asta nu înseamnă că pe viitor vom încerca doar cu genul de jucători ca Mihăilă să facem asta. Așa am făcut și cu Man și cu Coman, la fel vom face și cu Cicâldau și cu cei care sunt acum la U21”, a spus acesta.

”Vreau să felicit naționala de tineret pentru rezultatul de aseară. Pentru implicarea lor, pentru așezarea din teren, pentru dăruire și rezultat. Îmi cer scuze față de Adi pentru că nu am putut să îi las mai mulți jucători, dar îi mulțumesc că m-a înțeles. Puteau să fie și alți jucători convocați, îmi pare rău pentru el. I-am luat aproape tot compartimentul ofensiv”, a conchis Mirel Rădoi.

The post Mirel Rădoi s-a deschis în fața fanilor: ”Mi-a trecut glonțul pe la cap!” Ce a pățit selecționerul appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă