Mirel Rădoi n-a reușit să-l „întoarcă” pe Tătărușanu la națională. „Am încercat să-l facem să se răzgândească, dar nu a vrut”

3 săptămâni in urmă 15

Selecționerul Mirel Rădoi a dezvăluit că la finalul lui 2020 a făcut eforturi importante pentru a-l face pe Ciprian Tătărușanu să revină sub tricolor.

Portarul echipei AC Milan, Ciprian Tătăruşanu, a apărat un penalti la meciul terminat la egalitate, duminică seară, pe teren propriu, scor 1-1, cu Inter Milano, în etapa a 13-a a campionatului Italiei.

„Tătă” a devenit, duminică, primul portar al echipei AC Milan care a apărat un penalti în derbiurile cu Inter Milano, în ultimii 40 de ani.

Mirel Rădoi n-a reușit să-l „întoarcă” pe Tătărușanu la națională. „Am încercat să-l facem să se răzgândească, dar nu a vrut”

Perfomanţa precedentă i-a aparţinut lui Ottorino Piotti, care a parat lovitura de la 11 metri executată de Evaristo Beccalossi, în sezonul 1981/1982. Românul a fost notat cu 7 de site-ul calciomercato.com, care l-a inclus în echipa etapei.

„Am încercat să-l facem pe Tătă să se răzgândească, dar nu a vrut. M-am bucurat pentru el, dar în același timp m-am supărat pe el pentru penalty, pentru că sunt suporter al lui Inter ți aș fi vrut să dea gol Inter. Am văzut meciul.

În jurul meu erau foarte mulți fani cu AC Milan, eu singurul cu Inter. Mă bucur doar pentru el, atât”, a declarat Rădoi.

Retras din activitate la națională din noiembrie 2020

Anunţul de retragere al portarului a venit la o zi după meciul pe care echipa naţională a României, cu Ciprian Tătăruşanu titular, l-a încheiat la egalitate, scor 1-1, la Belfast, împotriva selecţionatei Irlandei de Nord, în ultima etapă a Ligii Naţiunilor. Era 19 noiembrie 2020.

Retragerea lui Tătăruşanu venise la două luni după ce un alt goalkeeper, Silviu Lung jr (31 ani, 3 selecţii), renunțase și el la prima reprezentativă preferând să se axeze pe echipa de club..

Ciprian Tătăruşanu (35 de ani) a trimis o scrisoare prin care și-a anunțat retragerea de la echipa naţională de fotbal a României pentru care evoluat de-a lungul carierei sale în 73 de partide.

The post Mirel Rădoi n-a reușit să-l „întoarcă” pe Tătărușanu la națională. „Am încercat să-l facem să se răzgândească, dar nu a vrut” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă