Mirel Rădoi mizează în continuare pe Mario Camora. „Dacă mă speriam de reacția oamenilor, îl țineam doar pe bancă”. Cum a explicat situația lui Nedelcearu | EXCLUSIV VIDEO ProSport Live

4 luni in urmă 12

Mirel Rădoi și-a găsit o mulțime de adversari după dezastrul din cele trei partide din „octombrie negru”.  Mulți oameni de fotbal i-au cerut să-și dea demisia. Unul dintre reproșuri este legat de Mario Camora, convocat și titularizat la națională la doar câteva săptămâni după ce a primit cetățeania română. Selecționerul a explicat și de ce nu a jucat Ionuț Nedelcearu.

Mirel Rădoi a pierdut în doar câteva zile biletele pentru finala playoff-ului pentru Campionatul European, dar și primul loc din grupa din Liga Națiunilor. Naționala a fost învinsă cele trei partide din luna octombrie și a jucat foarte slab. Prima reprezentativă a încasat șapte goluri în duelurile cu Islanda, Norvegia și Austria și a marcat un singur gol din penalty.

Selecționerul a fost aspru criticat. Una dintre probleme a fost convocarea lui Mario Camora. Fundașul formației CFR Cluj are 34 de ani și a fost titular în partida cu Islanda, pierdută cu 1-2. În partidele cu Norvegia și Austria a rămas pe bancă.

„Camora de ce n-a mai jucat?

Dacă mă speriam de reacția oamenilor îl țineam doar pe banca de rezerve, nu juca nici cu Islanda. Avem în continuare încredere în el, am mizat pentru Norvegia pe Bancu, pentru a avea număr egal de minute cu Mario. Cu Austria, ca să construim și să îl ducem pe Bancu cât mai sus. A fost o decizie de a urca mai mult cu Bancu, pentru că are mai mult aptitudini ofensive. A fost o decizie tactică.

Pe Camora îl vom vedea în continuare la națională?

Desigur!”, a declarat selecționerul. (min 49.06).

Mirel Rădoi a explicat situația lui Ionuț Nedelcearu

Mirel Rădoi a avut o problemă serioasă în centrul defensivei. Vlad Chiricheș s-a accidentat, iar Ionuț Nedelcearu a fost lăsat să plece de la națională ca să semneze cu grecii de la AEK. Jucătorul a fost nevoit să se ducă în Grecia și nu a mai putut să se întoarcă în cantonamentul naționalei pentru că a lipsit la testul pentru COVID-19.

„A apărut și situația neprevăzută cu Nedelcearu. AEK a vrut să facă vizita medicală în Grecia. Noi le-am explicat că tot ce face în Grecia poate face și în Romania. Le-am explicat că nu mai poate merge în Islanda altfel. AEK a refuzat. Puteam să îl blocăm pe Nedelcearu, însă, dacă făceam asta, rămânea rezervă la Ufa și nu mai puteam să îl chemăm la națională. Puteam să pierdem un jucător.

Se putea întâmpla cum a fost cu mine, când m-a suspendat Piţurcă, dar nu făceam bine nimănui, nici lui, nici echipei naționale”,a mai declarat Mirel Rădoi în studionul emisiunii ProSport Live”. ( de la min. 47.11)

The post Mirel Rădoi mizează în continuare pe Mario Camora. „Dacă mă speriam de reacția oamenilor, îl țineam doar pe bancă”. Cum a explicat situația lui Nedelcearu | EXCLUSIV VIDEO ProSport Live appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă