Mirel Rădoi, contestat dur de FRF după decizia de a părăsi naționala: „Așa sunt băieții ăștia tineri! Nu suportă să fie criticați!”

1 săptămână in urmă 20

În ciuda victoriei obținute de echipa națională a României împotriva Armeniei și, implicit, a unei șanse importante de participare la barajul pentru ocuparea unui loc în grupele Campionatului Mondial din 2022, selecționerul Mirel Rădoi și-a anunțat plecarea chiar în conferința de presă de la finalul meciului.

Acesta a invocat faptul că este nevoie ca altcineva să preia conducerea tehnică a primei reprezentative a României, adăugând și că i se va încheia perioada contractuală.

Anunțul lui Mirel Rădoi (40 de ani) a reprezentat o veste surprinzătoare și pentru Federația Română de Fotbal, în condițiile în care cei aflați la conducerea Federației se bazau pe faptul că Rădoi va continua pe banca României și pentru meciurile de baraj, din luna martie.

Mirel Rădoi, contestat dur de FRF după decizia de a părăsi naționala: „Așa sunt băieții ăștia tineri! Nu suportă să fie criticați!”

În consecință, conform declarațiilor unui membru al Comisiei Tehnice, Federația consideră că atât Mirel Rădoi, cât și alți antrenori de vârsta lui, nu sunt capabili să gestioneze criticile ce le sunt adresate în timpul mandatului de selecționer.

„Așa se fac contractele, până la finalul preliminariilor. Nimeni nu se aștepta ca Mirel să nu vrea să meargă mai departe, la baraj. Același lucru s-a întâmplat și cu Cosmin Contra. Avea contract până la finalul preliminariilor pentru EURO 2020, dar după 0-5 cu Spania nu a vrut să mai continue.

Așa sunt băieții ăștia tineri. Nu suportă criticile, nu știu să le ducă! Au bani, au o situație materială bună, dar nu știu să se descurce când sunt criticați. Nu suportă să fie criticați!

Inițial, Rădoi nu a vrut să preia naționala la barajul cu Islanda, care trebuia să fie prima partidă oficială, dar, din cauza pandemiei, s-a amânat și s-a jucat după meciurile din Liga Națiunilor.

Ne gândeam la viitorul fotbalului românesc, care era legat de generația de la U21. Era normal ca Rădoi să fie prima opțiune. El a acceptat să preia echipa înainte de baraj, deși nu și-ar fi dorit.

Planul era să joace meciul de baraj, să meargă la Jocurile Olimpice din vara lui 2020, cum erau programate, după aceea să joace în Liga Națiunilor și să înceapă preliminariile CM 2022 cu o echipă formată de el, cu mulți jucători de la U21. Dar totul a fost dat peste cap de pandemie.

Acum trebuie căutată o altă variantă, dacă el chiar nu vrea să mai continue. E clar că aici e vorba de orgoliu pentru că toată lumea a tras în el, după rezultatele din barajul cu Islanda, din Liga Națiunilor și din începutul preliminariilor” au fost explicațiile unui membru al Comisiei Tehnice a FRF pentru GSP.

 

The post Mirel Rădoi, contestat dur de FRF după decizia de a părăsi naționala: „Așa sunt băieții ăștia tineri! Nu suportă să fie criticați!” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă