Mirel Rădoi, ajutor din „interior” înainte de Armenia – România: „Asta e prima regulă a lui!”. De ce e bine că lipsește Mkhitaryan

2 luni in urmă 24

Denis Zmeu (35 de ani), fost mijlocaș la FC Vaslui și fost preparator fizic la Ararat-Armenia și FC Noah, a vorbit despre meciul dintre Armenia și România, din cadrul preliminariilor pentru Campionatul Mondial din 2022.

Meciul dintre Armenia și România se va disputa miercuri, 31 martie, de la ora 19:00, pe Stadionul Vazgen Sargsyan Republican, în cadrul preliminariilor pentru Campionatul Mondial din 2022.

ProSport a trimis o echipă de jurnaliști la Campionatul European de Fotbal U21, din Ungaria și Slovenia. Andrei Trifan, Alin Grigore și Mihai Pop (video+foto) transmit cele mai noi informații de la fața locului.

Denis Zmeu, sfaturi pentru Mirel Rădoi înainte de Armenia – România

Armenia a reușit să o învingă pe Islanda, scor 2-0, rezultat care i-a surprins pe mai mulți oameni de fotbal, însă nu și pe Denis Zmeu. Acesta a explicat care este principiul de bază al selecționerului Joaquin Caparros (65 de ani).

„Nu sunt jucători cu nume. El a ales toți fotbaliștii care joacă la club și a făcut un prim 11 cu aceștia. Asta este prima regulă a lui, dar mai departe are și simțul ăsta de a-și da seama pe care să-l bage. Uite, i-au bătut pe islandezi! Am văzut și meciul. Islanda a avut posesie, dar mai mult cu fundașii. Cu dăruire, cu mentalitate puțin schimbată, au făcut un rezultat foarte bun. România trebuie să se concentreze foarte mult. Trebuie să ia în calcul că e o echipă foarte dificilă acasă. Se apără foarte bine”, a spus Denis Zmeu, potrivit Digi Sport.

Denis Zmeu i-a transmis lui Mirel Rădoi la ce jucători din lotul Armeniei ar trebui să fie mai atent.

„Îl cunosc foarte bine pe atacantul lor, Aleksandr Karapetyan. El juca titular înainte, a revenit în Armenia, nu știu din ce cauză. Nu cred că era cazul să revină în Armenia. E un campionat unde se dă lupta doar între 3-4 echipe. E un jucător bun. Mai sunt și câțiva tineri, a debutat un fotbalist tânăr, de 19 ani (n.r – Zhirayr Shaghoyan), e unul dintre cei mai valoroși jucători tineri. L-am antrenat și eu.

A jucat 10 minute cu Islanda. Ei sunt obligați să facă armata și e un club făcut doar pentru cei care fac armata, în liga a doua (n.r – BKMA Yerevan) . Toți copiii joacă acolo. După acești doi ani va reveni la Ararat-Armenia (n.r – echipa de care aparține). Selecționerul mereu a avut cuvinte de laudă la adresa copilului, juca la toate grupele de juniori. A și avut sânge să-l debuteze! Niciun antrenor din Armenia nu l-ar fi debutat acum, mai ales că el nu joacă titular la Ararat-Armenia. E un copil foarte talentat”, a mai spus Denis Zmeu.

Henrikh Mkhitaryan, marele absent al Armeniei

Henrikh Mkhitaryan (32 de ani), mijlocașul lui AS Roma, fost jucător la Borussia Dortmund, Manchester United și Arsenal, nu se află în lotul Armeniei pentru întâlnirea cu România, din cauza unei accidentări.

Denis Zmeu a explicat cum este văzut acesta de către conaționalii săi: „Mkhitaryan e în Armenia ca Maradona la Napoli. Când vine, se adună multă lume la hotel, vine la el acasă. El e cel mai simplu om pe care l-am văzut vreodată ca fotbalist. Pentru nivelul la care joacă el e un om foarte simplu, e un băiat foarte bun. Un jucător valoros, iar dacă nu joacă e un mare plus pentru România. După el se ia și echipa. Când el accelerează, trage și echipa după el”.

Deși a lucrat în Armenia, Denis Zmeu recunoaște că ține cu România în cadrul acestui duel și a oferit și un pronostic.

„Sincer? Aș vrea foarte mult să câștigăm, chiar dacă Armenia mi-e foarte apropiată, pentru că am mulți prieteni. Sper ca România să bată, pentru că are nevoie mare de puncte. Oricum, am și pașaport românesc, am și mulți prieteni acolo, sunt foarte apropiat de voi. 2-1 pentru România!”, a spus fostul fotbalist.

The post Mirel Rădoi, ajutor din „interior” înainte de Armenia – România: „Asta e prima regulă a lui!”. De ce e bine că lipsește Mkhitaryan appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă