Mircea Toma, propus de USR-PLUS membru în CNA

1 lună in urmă 8

Mircea Toma, propus de USR-PLUS membru în CNA. USR-PLUS anunţă că preşedintele ActiveWatch este propus  membru în Consiliul Național al Audiovizualului (CNA), iar Dan Radu, vicepreședintele Asociaţiei „Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei”, este propunerea pentru membru supleant.

Mircea Toma, propus de USR-PLUS membru în CNA

USR PLUS și-a asumat ca obiectiv în cadrul coaliției de guvernare reforma Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), care trebuie să înceapă cu transparentizarea numirii membrilor, digitalizarea și transpunerea directivei UE privind serviciile audiovizuale.

În contextul în care urmează să fie făcute noi desemnări pentru anumite poziții disponibile în cadrul CNA, USR PLUS a anunțat, încă de la începutul anului, că va face din această numire un proces transparent, bazat pe consultări și competențe. USR PLUS va propune întotdeauna profesioniști în funcții publice.

Prin umare, îl susține pentru poziția de membru în cadrul CNA pe Mircea Toma, secondat de Dan Radu ca supleant. Ambele nominalizări au avut la bază profesionalismul și integritatea pe care le-au dovedit de-a lungul timpului în domeniile în care au activat”, a anunțat USR PLUS într-un comunicat de presă.

Cine este Mircea Toma, propunerea de membru în CNA a USR-PLUS

Propunerea de membru în CNA a USR-PLUS este președintele ActiveWatch, organizaţia care acționează pentru protecția drepturilor omului, militând pentru comunicarea liberă în interes public.

Deține un doctorat în psihologie și a activat, de-a lungul carierei sale profesionale, în următoarele arii: monitorizare și analiză mass media; advocacy pentru drepturile omului; formator antidiscriminare și interculturalism; jurnalism; coordonare și formare competențe comunicare publică; asistență psihologică, educație media.

Dan Radu este vicepreședintele Asociaţiei „Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei”. Este absolvent al Institutului Politehnic din Iaşi și a lucrat pentru mai multe instituții mass-media, ocupând funcțiile de reporter, redactor-șef, director general, editor, director de programe.

„USR PLUS a apărut pentru că avem disperată nevoie să acoperim prăpastia dintre politică și societate. Nominalizările lui Mircea Toma și Dan Radu sunt încă un pas decent și firesc pe care îl facem în această direcție de a aduce societatea în politică. Ambii sunt oameni profesioniști, care sunt convins că vor reprezenta cu cinste în CNA valorile în care USR PLUS crede, ducând această instituție acolo unde trebuie și unde avem mare nevoie de ea”, a declarat Dan Barna, potrivit comunicatului citat.

„Contăm pe anvergura morală și profesională și pe independența lui Micea Toma pentru a readuce credibilitatea în această instituție de reglementare, care va trebui reformată și adaptată la noile realități ale audiovizualului din România și Europa. Iar Dan Radu va aduce, alături de Mircea Toma, viziunea și experiența sa reformatoare pentru un audiovizual modern“, a precizat şi copreședintele USR PLUS, Dacian Cioloș.

Citeşte şi Conflict între PNL și USR pe tema carantinării! Preşedintele CJ Timiş îl contrazice pe Dominic Fritz: „Nu sunt de acord cu carantinarea fără discernământ a Timişoarei”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă