Mircea Rădulescu, apel la FRF pentru a-l opri pe Gigi Becali să mai ia decizii tactice la FCSB! Care sunt variantele "de atac"

2 luni in urmă 24

  • Liga 1: Academica Clinceni - U Craiova 1948, sâmbătă 18:30, Digi Sport 1

  • Liga 1: FC Argeș - Rapid, vineri, 21:30, Digi Sport 1

Mai mult, de la venirea lui Dinu Todoran pe banca roș-albastră, latifundiarul din Pipera a început să-și asume din ce în ce mai mult faptul că intervine peste tehnicieni, declarând recent că va face acest lucru și la 90 de ani. 

Mircea Rădulescu, apel la FRF pentru a-l opri pe Gigi Becali

Mircea Rădulescu, cel care a fost în trecut șef al Școlii de Antrenori, este de părere că Federația Română de Fotbal trebuie să facă demersuri cât mai rapid, pentru a evita pe viitor situațiile în care patronii cluburilor din Liga 1 intervin asupra chestiunilor tactice.

"Săracu' Todoran - zic săracu' pentru că îl văd cum se chinuie când vine la interviuri -, n-a rezistat tentației de a merge la un club atât de mare și a acceptat orice. L-a furat peisajul și acum e nevoit să înghită toate glumele, ironiile și criticile care apar zilnic, pe bună dreptate, la adresa lui. Avem, practic, o premieră, un antrenor care recunoaște deschis că acceptă orice. E total anormal", spune Rădulescu. Apoi indică o variantă prin care s-ar putea rezolva situația.

"Eu cred că doar Federația poate interveni. Și o poate face prin două pârghii. O soluție ar fi prin intermediul selecționerului, pentru care FCSB ar trebui să fie club prioritar. Rădoi sau cel care va veni după el ar trebui să discute cu Becali, cu cei de la FCSB și să încerce să-i determine să lase antrenorii să lucreze cu jucătorii. Dacă nu merg pregătiți la națională, toată lumea are de pierdut, inclusiv Gigi. Asta e o variantă. 

O alta ar putea să fie decisă de Stoichiță și de Comisia lui Tehnică. Să propună un contract-cadru al antrenorilor, obligatoriu pentru orice club, în care să se prevadă clauze de reziliere în funcție de salariu, să se interzică orice formă de imixtiune a celor din conducere, să se prevadă despăgubiri dacă antrenorul nu e lăsat să aibă mână liberă.

 Becali n-ar putea să încheie un alt contract, care să nu conțină aceste prevederi, care pot fi explicite: alcătuirea primului 11, schimbările, antrenamentele să fie exclusiv de datoria antrenorului principal", a declarat Rădulescu pentru GSP.

Gabi Balint: "Dacă va câștiga campionatul FCSB, cred că va fi o palmă dată tuturor antrenorilor, care vor trebui să-și rupă carnetele în secunda doi"

Fostul internațional român Gabi Balint este de părere că FCSB nu poate opri hegemonia lui CFR Cluj, atât timp cât patronul roș-albaștrilor va continua să ia decizii tactice la echipă.

"Până la urmă, Gigi trebuia să o facă (n.r.: să recunoască că el face absolut totul la echipă), pentru că se știa în cercurile fotbalistice, toată lumea știa asta. Problema va fi dacă va câștiga campionatul FCSB. Eu cred că va fi o palmă dată tuturor antrenorilor, care vor trebui să-și rupă carnetele în secunda doi.

Dacă Gigi Becali, ca antrenor, principal, patron și ce o mai vrea el, câștigă campionatul cu FCSB, ceilalți, la revedere licență PRO și ce or mai vrea! Păi mi se pare normal.

În mod normal, nu poate câștiga, dar având în vedere cum au început celelalte contracandidate și că fiecare are probleme, de la probleme financiare până la probleme de antrenori la unele echipe și de mentalitate, într-un fel, l-ar putea ajuta lucrul acesta.

CFR va fi pe două fronturi, îi va trebui lot, dar văd că renunță ușor la jucători precum Chipciu. Nu mi se pare normal, dar în fine", a spus Balint la Fotbal Club.

Etichete: gigi becali , mircea radulescu , fcsb
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă