Mircea Lucescu spune lucrurilor pe nume! Antrenorul lui Dinamo Kiev, atac la adresa UEFA: „Se face totul pentru a se proteja interesele puterilor!”

1 lună in urmă 1

Mircea Lucescu, antrenorul lui Dinamo Kiev, a avut un comentariu dur la adresa UEFA, pe care o acuză de faptul că ar fi creat Liga Campionilor în așa fel încât să protejeze interesele marilor puteri din fotbal.

Mircea Lucescu trece printr-o perioadă fabuloasă a carierei sale. Deși a ajuns la vârsta de 75 de ani, tehnicianul român este lider în prima ligă din Ucraina și calificat în 16-imile Europa League.

Antrenorul român a fost instalat pe banca lui Dinamo Kiev în vara anului trecut.

Mircea Lucescu, atac la adresa UEFA

„Il Luce” nu este de acord cu formatul Ligii Campionilor și o acuză pe UEFA că face totul pentru a proteja interesele „greilor” din fotbalul european. Tehnicianul român susține că, pentru echipele din campionatele „mici”, este aproape imposibil să se califice îngrupele Ligii Campionilor.

„Sincer, Liga Campionilor a fost creată pentru marile cluburi din campionatele importante. Se face totul pentru a se proteja interesele puterilor.

Uitați, e aproape imposibil pentru restul și să fie acolo! Pentru o echipă din afara primelor cinci ligi ale Europei, să ajungă în sferturi e ca și cum ar cuceri trofeul. Sus sunt mereu aceleași formații. Ajax a fost o excepție în urmă cu doi ani. A atins semifinalele, dar este un exemplu izolat. Când începi din calificări, ai nevoie de 17 meciuri ca să te califici în finală”, a declarat Mircea Lucescu, pentru cotidianul rus Sport Ekspress.

The post Mircea Lucescu spune lucrurilor pe nume! Antrenorul lui Dinamo Kiev, atac la adresa UEFA: „Se face totul pentru a se proteja interesele puterilor!” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă