Mircea Lucescu se gândea să o preia pe Dinamo! Ce l-a oprit pe ”Il Luce” și ce l-ar face să se răzgândească

3 săptămâni in urmă 32

  • La Liga: Paradele anului, sâmbătă, 20:30, Digi Sport 1

  • La Liga: Top goluri, sâmbătă, 21:00, Digi Sport 1

O mulțime de fani-acționari au contestat această decizie, iar mai mulți s-au retras din Programul DDB.

Mircea Lucescu se gândea să o preia pe Dinamo! Ce l-a oprit pe ”Il Luce” și ce l-ar face să se răzgândească

Mircea Lucescu este de părere că situația dificilă de la Dinamo este doar urmarea unor greșeli făcute în urmă cu mult timp, mai exact în anii 90, atunci când s-a dorit reformarea echipei.

”Il Luce” consideră că din cauza faptului că au fost schimbați mulți jucători, nu s-a mai putut duce mai departe tradiția și filosofia echipei, lucru ce în timp s-a simțit.

Nu cu foarte mult timp în urmă, Mircea Lucescu discuta cu Ionuț Lupescu despre preluarea clubului Dinamo, dar, în momentul în care au văzut datoriile alb-roșilor lăsate după plecarea spaniolilor, cei doi au făcut un pas în spate. Antrenorul lui Dinamo Kiev spune că singurul lucru care l-ar face să investească Dinamo ar fi construirea unui nou stadion pentru ”câini”.

După demiterea lui Mircea Rednic, suporterii-acționari de la Dinamo au amenințat cu retragererea din DDB, însă Lucescu speră ca aceștia să rămână alături de echipă în continuare.

Problema de la Dinamo nu a început acum. A început în `90 când au dat drumul la 12 jucători. Trebuie să ai un nucleu de jucători care să ducă filosofia și spiritul echipei.

Nu pot să spun absolut nimic. Totul a fost doar o minciună. Încă din `90, lucrurile s-au stricat. A fost doar o discuție cu Lupescu despre preluarea clubului. Singurul lucru care m-ar atrage ar fi construirea stadionului. Dacă va dura patru ani, nu voi mai fi în fotbal.

Nimeni nu cunoaște în momentul de față care sunt datoriile lui Dinamo. Să sperăm că suporterii nu se vor retrage. Eu nu cred că ei nu dădeau socoteală pentru ceea ce făceau. Se dădeau oameni serioși. Trebuie să existe o transparență”, a declarat Mircea Lucescu la emisiunea Fotbal Club.

Lucescu, Lupescu și Andone, la un pas să preia Dinamo

Ioan Andone, Mircea Lucescu și Ionuț Lupescu au fost la un pas să preia Dinamo de la spaniolii reprezentați de Pablo Cortacero.

Când s-a ajuns la detalii, Andone a rămas mască atunci când a văzut datoriile.

"Eu discut foarte mult și cu Ionuț Lupescu situația lui Dinamo. Acum pot să o spun public. La un moment dat am avut intenția să intru cu bani și să cumpărăm de la spanioli. Eu eram unul dintre ei. Nea Mircea Lucescu mai era. Deci nu era problema banilor. Dar ce facem cu datoria de 7 milioane? Nu sunt la Negoiță, sunt la ANAF, la terți. 38 de milioane de lei. Ce faci cu astea? Ne vindem casele, ce facem? Unele datorii sunt la Negoiță, să zicem că te duci și te mai acceptă să le eșalonezi. La Negoiță sunt unu-două milioane, nu știu, cam acolo. Păi nici nu sunt puse alea cu jucătorii spanioli care s-au dus la UEFA.

Au de plătit încă doi ani. Deci 38 de milioane are datorii Lotus Internațional, asta e informația mea. Aia e problema. Nu e problema la 500.000 de euro. Cine mai intră să plătească? Că nu plătești 7, dar plătești două-trei. Cu Negoiță mai eșalonezi, mai dai bani și la ANAF, aia e reeșalonare. DDB poate să strângă 2 milioane - 2,5 milioane. Tu, dacă îți faci o echipă de primele 6, îți trebuie bani, dar poți să mai iei vreo două milioane și din drepturile TV. Sigur mai poți să strângi ceva sponsori, dacă se vede că au plecat acești șarlatani. Dar în câți ani îți plătești datoriile?", spunea la acel moment Ioan Andone la Fotbal Club.

Etichete: dinamo , mircea lucescu , ioan andone , ionut lupescu

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă