Mircea Lucescu nu vrea să audă de Superligă și a tunat: „Este inadmisibil, în afara spiritului fotbalului”

3 săptămâni in urmă 13

Mircea Lucescu nu vrea să audă de Superliga Europei! Tehnicianul care a dus-o pe Dinamo Kiev în grupele Ligii Campionilor a explicat de ce este împotriva acestui proiect, fiind convins că fotbalul are mult de pierdut.

Antrenorul care e la un pas de titlu cu Dinamo Kiev crede că fotbalul este pe cale să devină un business, iar multe țări vor avea de suferit.

AC Milan, Arsenal, Atletico Madrid, Chelsea, FC Barcelona, Internazionale Milano, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid şi Tottenham au anunțat apariția unei Superligi europene, iar Europa fotbalistică este în pragul unui adevărat război. UEFA a amenințat inițial cu măsuri drastice, inclusiv cu excluderea cluburilor din competițiile europene, dar și a jucătorilor din naționalele pe care le reprezintă.

Mircea Lucescu, despre Superliga Europei: „Este inadmisibil așa ceva!”

„Este inadmisibil să se întâmple aşa ceva. La originea acestor discuţii sunt americanii ăştia, care vor să facă ce au făcut în Statele Unite. Ei consideră că e un business, nu sport. Banii se vor împărţi acţionarilor. Nu cred că echipele mari nu au structuri suficiente pentru a pregăti echipele, pentru academie, pentru toţi jucătorii. Nu cred că banii vor fi folosiţi pentru perfecţionarea structurilor”, a spus Mircea Lucescu, pentru Antena Sport.

„Ar fi păcat. Fotbalul a început ca un sport al maselor, nu al business-ului. A fost un sport al muncitorilor, în Anglia. Aşa a crescut. Se restrânge totul într-o bulă. Dispare cel mai important lucru, spiritul competiţiei. E cel mai important pentru fotbal. Frumuseţea fotbalului a fost când echipele mici jucau cu echipele mari. Va împiedica total evoluţia fotbalului în celelalte ţări. Sunt ţări care nu vor ajunge acolo. Este în afara spiritului fotbalului”, a mai afirmat Lucescu.

The post Mircea Lucescu nu vrea să audă de Superligă și a tunat: „Este inadmisibil, în afara spiritului fotbalului” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă