Mircea Lucescu le dă aripi tricolorilor: „Am mai bătut Germania cu 5-1 pe Giulești!”. Ce spune despre absența lui Mirel Rădoi: „E ca o orchestră fără dirijor” | VIDEO

1 lună in urmă 1

Mircea Lucescu (75 de ani), antrenorul român al lui Dinamo Kiev, a revenit în țară, într-o scurtă vizită, și a prefațat meciurile României din preliminariile Campionatului Mondial din 2022.

România va întâlni Macedonia de Nord, Germania și Armenia, în primele trei meciuri din preliminarii. Primul meci se va disputa joi, 25 martie, de la ora 21:45, pe Arena Națională.

ProSport a trimis o echipă de jurnaliști la Campionatul European de Fotbal U21, din Ungaria și Slovenia. Andrei Trifan, Alin Grigore și Mihai Pop (video+foto) transmit cele mai noi informații de la fața locului.

Mircea Lucescu, despre meciurile echipei naționale din preliminariile Campionatului Mondial din 2022

Selecționerul Mirel Rădoi se află în izolare la domiciliu din cauza infectării cu COVID-19, iar Mircea Lucescu este de părere că acest lucru reprezintă un minus pentru echipa națională.

„Toate țările sunt în aceeași situație. Și naționala Ucrainei joacă trei meciuri într-o săptămână. Sigur, e foarte greu, mai ales că vin după niște meciuri de campionat unde, la fel, s-a jucat la interval de trei zile. Despre naționala României, ce pot să spun, sunt meciuri foarte grele, importante, sper ca băieții să înțeleagă cam se se așteaptă de la ei în toată perioada aceasta și sper să facă și rezultate.

(n.r. despre absența lui Mirel Rădoi) E foarte greu, e ca o orchestră fără dirijor. Nu e simplu deloc. Eu știu ce înseamnă să nu poți să fii lângă echipă și să nu poți să dai indicațiile necesare pentru jocurile respective. Va fi foarte greu, nu știu cine îl înlocuiește, ce soluții vor găsi.

Trebuie să luptăm, toată lumea trebuie să fie angajată în acest obiectiv foarte important. O calificare, o participare la un turneu final înseamnă foarte mult și pentru jucători, și pentru antrenori, pentru toată lumea”, a spus Mircea Lucescu, la sosirea în țară.

În ceea ce privește cel mai dificil meci al naționalei lui Mirel Rădoi, contra celui mai dificil adversar din grupă, Mircea Lucescu le-a transmis tricolorilor că în trecut Germania a mai pierdut în România: „Ce putem spera… Poate vă aduceți aminte de un rezultat 5-1 pe Giulești împotriva Germaniei și era Germania foarte mare. În fotbal totul este posibil. Sunt meciuri foarte grele toate. Toate țările sunt foarte bine pregătite”.

Mircea Lucescu se referă la meciul amical disputat pe 28 aprilie 2004, în cadrul căruia au marcat Plețan (min. 21), Raț (min. 26), Dănciulescu (min. 36 și 43) și Caramarin (min 83). Pentru nemți a punctat Lahm, în minutul 86.

Cum arătau cele două echipe în urmă cu șapte ani:

România: Lobonț – Stoican, Chivu, Iencsi, Raț – Fl. Petre, Rădoi, Pleșan, Dică – Dănciulescu, Ganea
Au mai jucat: Ghionea, Neaga, Caramarin, Ov. Petre, Contra, M. Niculae
Selecționer: Anghel Iordănescu

Germania: Kahn – Friedrich, Ramelow, Jeremies – Frings, Schneider, Ernst, Hamann, Lahm – Bobic, Kuranyi
Au mai jucat: Hildebrand, Freier, Neuville, Kehl
Selecționer: Rudi Völler

Lotul convocat de Mirel Rădoi pentru debutul în preliminariile CM 2022

Programul primelor meciuri ale României în preliminariile CM 2022

25 martie: România – Macedonia de Nord, ora 21:45 (Arena Națională) 28 martie: România – Germania, ora 21:45 (Arena Națională) 31 martie: Armenia – România, ora 19:00

The post Mircea Lucescu le dă aripi tricolorilor: „Am mai bătut Germania cu 5-1 pe Giulești!”. Ce spune despre absența lui Mirel Rădoi: „E ca o orchestră fără dirijor” | VIDEO appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă