Mircea Lucescu, final extraordinar de an! Românul este antrenorul anului în Ucraina

3 săptămâni in urmă 15

Mircea Lucescu a fost desemnat antrenorul anului în Ucraina, după ce a devenit iar campion în această țară.

Distincţia i-a fost acordată de Asociaţia Antrenorilor din Ucraina.

În acest an, Lucescu a reușit eventul în Ucraina, iar în acest sezon este pe locul al doilea, după rivala Șahtior. Ambele echipe sunt deja eliminate din cupele europene.

Mircea Lucescu, cel mai bun antrenor al anului în Ucraina

Mircea Lucescu și-a depășit rivalii la toate capitolele.

Distincţia i-a fost acordată de Asociaţia Antrenorilor din Ucraina, pe baza a cinci criterii, care au vizat rezultatele înregistrate (punctaj 4,7 din 5), dificultăţi în îndeplinirea atribuţiilor (4,3), abilitatea de a lucra cu jucătorii (4,3), tactica şi schimbările efectuate la meciuri (4,7), progresul în evoluţie şi rezultate (4,5).

Cu 4,5 medie generală, Mircea Lucescu i-a devasat pe Victor Skripnik (Zoria Lugansk), 4,34 de puncte, şi Igor Iovicevici (Dnipro-1), cu 4,3 puncte, conform news.ro.

Mircea Lucescu, antrenorul lui Dinamo Kiev, a explicat eliminarea din Liga Campionilor: „Cred că fotbalul nostru a crescut în calitate, comparativ cu meciurile anterioare. I-am rugat pe băieţi să rămână la nivelul pe care l-au demonstrat în reprizele secunde ale meciurilor noastre împotriva lui Bayern şi Benfica. S-au descurcat destul de bine şi împotriva Barcelonei. Din păcate, golurile primite prea devreme sunt o problemă. Este greu să revii în joc după aceea.

Acum, avem aproximativ o jumătate de an pentru a câştiga campionatul şi cupa naţională. Este suficient acest timp pentru a construi o echipă capabilă să învingă cluburi de top? Nu este atât de uşor. Nu este atât de rapid. Este vorba de spre progres, muncă asiduă, căutarea talentelor. Jucătorii trebuie să aibă încredere în ceea ce spun eu, în ei înşişi şi unii în alţii”.

The post Mircea Lucescu, final extraordinar de an! Românul este antrenorul anului în Ucraina appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă