Mircea Lucescu, cu o mână pe trofeul de campion! Ce s-a întâmplat azi în Ucraina

1 lună in urmă 1

Cine și-ar fi imaginat la Kiev că Dinamo ar putea fi campioană în acest sezon? Nimeni! Și totuși, Mircea Lucescu e atât de aproape de a cuceri titlul în Ucraina și cu alb-albaștrii, după ce a fost numărul 1 de opt ori cu portocaliii de la Șahtior.

La start, misiunea lui părea imposibilă. Trebuia să transforme o echipă care încheiase stagiunea trecută la 23 de puncte în spatele lui Șahtior. Fără transferuri importante, cu mulți jucători tineri, unii chiar debutanți (ca Zabarnîi), și cu ultrașii permanent împotrivă, afișând meci de meci același banner: „Lucescu, pleacă!".

Mircea Lucescu, aproape campion în Ucraina cu Dinamo Kiev

Azi, Ruh (penultimul loc) nu-i putea rezista lui Dinamo 90 de minute. A reușit prima repriză, în care De Pena a ratat un penalty. La pauză, Luce a mutat inspirat. L-a înlocuit pe Gerson Rodrigues cu Karavaev, iar acesta (fundaș lateral) a marcat două goluri (59, 90). Sidcley, intrat spre final, a punctat și el (86). 3-0. 

În același timp, Șahtior pierdea în deplasare cu FC Lvov, 2-3 ultima clasată! Kievenii s-au detașat. Au acum 7 puncte avans față de Șahtior cu numai șapte etape rămase de jucat. Chiar dacă ar pierde partida directă cu marii rivali, pe 17 aprilie, tot ar rămâne lideri.

Răzvan Lucescu, despre Mircea Lucescu: „Tata simțea că se duce! Stând acasă se pierdea ca om”

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Pippo Inzaghi îngroapă șansele la titlu ale lui Juventus! » Eșec surprinzător acasă, după o gafă uriașăGhinion uriaș pentru Boloni în Grecia! A luat gol de la portar în ultimul minut

Ce s-a ales de Americanu’ din La Bloc: „Altă soluție nu am!” Nu mai face nici taximetrie

Libertatea

Playtech: Fata lui Gigi Becali încalcă toate regulile. N-a avut nicio jenă în București
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă