Mircea Lucescu, amical de lux împotriva fostei sale echipe, Inter Milano! De ce nu vor fi spectatori pe stadion

2 luni in urmă 27

  • Liga 2: U Cluj – Unirea Constanța, joi, 21:30, Digi Sport 1

  • Liga 2: Hermannstadt - Poli Iași, joi, 18:30, Digi Sport 1

Echipa din Ucraina urmează să desfășoare un amical de lux sâmbătă contra celor de la Inter Milano, echipă pe care "Il Luce" a pregătit-o în urmă cu aproximativ 22 de ani.

Mircea Lucescu, amical împotriva fostei sale echipe, Inter Milano

La Monza, pe U-Power Stadium, campioana Ucrainei o va întâlni pe cea a Italiei, într-un meci de pregătire. Partida se va desfășura fără spectatori, întrucât Inter trece printr-o perioadă foarte dificilă. După transferul lui Lukaku, fanii nerazzuri au pornit un război împotriva conducerii chineze, căreia îi cer să vândă clubul și să plece. 

Fan Inter din copilărie, Lucescu a avut oportunitatea să antreneze marea echipă italiană în sezonul 1998/1999, venind în locul lui Luigi Simoni. Românul nu a stat decât câteva luni pe banca interistă, fiind la rândul său înlocuit de Marcelo Lippi.

Mircea Lucescu, dezvăluiri inedite despre Inter: "Am luat palme la un meci!" Cum putea câștiga Liga Campionilor

Marele antrenor român a dezvăluit pentru FCInterNews.it, că a fost fan al grupării nerazzurre de mic și că a avut și de suferit din acest motiv. 

“Prima mea amintire legată de Inter este din copilărie. Când eram puștan am vrut să merg la un meci ca să văd Interul jucând cu Steaua. Am luat și câteva scatoalce deoarece am vrut să intru pe stadion fără să plătesc bilet,” a spus Il Luce. 

El a dezvăluit că Inter l-a dorit ca antrenor încă de pe vremea când era antrenor la Brescia, dar președintele de atunci, Corioni, nu a vrut să-l lase să plece. Apoi, Massimo Moratti l-a convins să vină pentru a scoate echipa din impas în sezonul 1998/1999.

“Am început bine. Pe teren propriu am marcat 25 de goluri în câteva partide. Era o echipă fantastică din punct de vedere ofensiv, dar cu probleme în apărare. Eu l-am înlocuit pe Gigi Simoni, cel care fusese desemnat antrenorul anului în Italia.

Iar presa nu a fost de partea mea. Apoi, mulți jucători erau la final de contract și aveau pretenții. Și am am avut ghinion cu accidentările. Iar în februarie a venit anunțul că Marcelo Lippi va prelua echipa din vară, ceea ce nu m-a ajutat deloc, ” a explicat tehnicianul de 74 de ani. 

Etichete: inter , mircea lucescu , inter milano , dinamo kiev
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă