Mircea Hava pierde preşedinţia PNL Alba în faţa lui Ion Dumitrel

2 luni in urmă 19

Noul lider al liberalilor din Alba este preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, care a câştigat detaşat alegerile interne, învingându-l pe europarlamentarul Mircea Hava la o diferenţă de peste 100 de voturi, informează Agerpres.

Ion Dumitrel a câştigat conducerea filialei PNL Alba, după ce a adunat 260 de voturi, în vreme ce fostul lider al filialei, Mircea Hava, a strâns doar 152 de voturi din cele 416 voturi valabil exprimate, 4 fiind anulate.

Şedinţa algerii noului preşedinte PNL Alba a debutat vineri seara, la ora 18,00, iar rezultatul a fost anunţat sâmbătă, la ora 01:00, atunci când în sală se mai aflau doar câţiva delegaţi.

A fost pentru prima dată când Mircea Hava a avut contracandidat, în persoana celui cu care a făcut tandem în ultimii ani, ca preşedinte, respectiv prim-vicepreşedinte.

Europarlamentarul Mircea Hava a fost primar al municipiului Alba Iulia timp de şase mandate, iar preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel, deţine această funcţie de un deceniu şi jumătate.

Prezent la Comitetul de Coordonare Judeţean al PNL Alba, premierul Florin Cîţu a transmis că este nevoie de un lider care să fie „aici, tot timpul”. Florin Cîţu le-a mai spus celor prezenţi că lucrurile „merg bine la guvernare” şi că rezultatele sunt „mult mai bune decât se aştepta oricine, în ceea ce priveşte investiţiile, creşterea economică, veniturile românilor”.

Orban, despre noul preşedinte PNL Alba: un om muncitor

La Alba Iulia a fost prezent şi preşedintele PNL, Ludovic Orban, care a apreciat competiţia ca fiind una „foarte interesantă, cu multă adrenalină şi cu candidaţi puternici”.

„Când partidul este la guvernare, mulţi consideră că dacă deţin putere administrativă ca urmare a susţinerii politice din partea PNL pot să îşi permită să-şi intimideze colegii sau să îi determine să acţioneze altfel decât cum îşi doresc”, a declarat Ludovic Orban.

El a spus că a lucrat „extraordinar de bine” cu Mircea Hava, pe care îl consideră un „bărbat politic”, şi că are o relaţie „la fel de bună” şi cu Ion Dumitrel, „un om muncitor”.

La Alba Iulia au mai fost prezenţi primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, europarlamentarii Rareş Bogdan, Gheorghe Falcă, Vlad Nistor, fostul ministru Violeta Alexandru, preşedintele CJ Braşov, Adrian Veştea.

La Congresul PNL din septembrie, liberalii din Alba vor avea una dintre cele mai numeroase delegaţii.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă