Mircea Hava a pierdut şefia PNL Alba. Ion Dumitrel din tabara Cîţu a câştigat alegerile cu 260 de voturi

2 luni in urmă 33

Mircea Hava a fost detronat de la şefia PNL Alba. Şedinţa a început vineri seară şi s-a încheiat după miezul nopţii, când s-au aflat rezultate. Noul lider al liberalilor din Alba este şi preşedinte al Consiliului Judeţean.

Mircea Hava a pierdut şefia PNL Alba. Ion Dumitrel din tabara Cîţu a câştigat alegerile cu 260 de voturi

Facebook

Alegerile pentru şefia PNL Alba au avut doi candidaţi. În premieră, Mircea Hava, acum eroparlamentar, a avut contracandidat, fostul prim-vicepreşedinte Ion Dumitrel și preşedinte al Consiliului Judeţean Alba.

Şedinţă a început vineri seara, la ora 18,00, iar rezultatul s-a aflat sâmbătă, la ora 1.00, când în sală se mai aflau doar câţiva delegaţi.

Hava a obţinut doar 152 de voturi

Din 416 voturi valabil exprimate, 4 au fost anulate. Dumitrel a avut 260 de voturi, iar Hava, 152.

Europarlamentarul Mircea Hava a fost primar al municipiului Alba Iulia timp de şase mandate, iar preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel, deţine această funcţie de un deceniu şi jumătate.

La Alba Iulia a fost prezent şi preşedintele PNL, Ludovic Orban, care a apreciat competiţia ca fiind una „foarte interesantă, cu multă adrenalină şi cu candidaţi puternici".

Ion Dumitrel este văzut pe plan local drept susținător al lui Florin Cîțu pentru conducerea PNL.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă