Mircea Dridea, cu ochii pe Petrolul și la 84 de ani: „Am două propuneri de antrenor: Mourinho sau Klopp!”. De ce nu reușesc „lupii galbeni” să promoveze în Liga 1 | VIDEO EXCLUSIV

1 săptămână in urmă 19

Mircea Dridea, una dintre legendele clubului Petrolul Ploiești, a împlinit vârsta de 84 de ani, iar ProSport i-a făcut o vizită.

După 35 de ani petrecuți la Petrolul Ploiești, atât ca jucător, cât și ca antrenor și președinte, Mircea Dridea urmărește în continuare ceea ce se întâmplă cu clubul prahovean și a identificat problemele din cauza cărora echipa nu a reușit să promoveze în Liga 1.

Fostul fotbalist al Petrolului pune eșecul prahovenilor pe seama absenței unei strategii potrivite și pe seama lipsei de inspirație în ceea ce privește transferurile de jucători și numirea antrenorului.

Mircea Dridea, cu ochii pe Petrolul și la 84 de ani

„Foarte multe achiziții, ca să spun civilizat, au fost făcute fără verificare. Au fost jucători care au fost luați pe site-uri, fără să primească o propunere de la un om de fotbal. La fel și antrenorii. În trei ani, în afară de vreo 80 de jucători, au fost și opt sau nouă antrenori. Asta spune ceva. Este inadmisibil și imposibil ca din 7-8 antrenori care trec pe aici, măcar unul să fie cel care să cunoască fenomenul.

Sunt fotbaliști care vor să trăiască bine, vor să câștige un ban și motivul se vede clar în rezultate. Eu consider că principalul vinovat e dat de alți factori. În primul rând, sistemul de organizare a clubulul, în al doilea rând, alegerea antrenorului care trebuie ales în funcție de ce dorește de la această echipă. Dacă el nu dorește promovarea, atunci ne despărțim. Două propuneri? Îl am pe Mourinho, îl am pe Klopp (n.r. râde).

Indifierent de ceea ce se întâmplă cu Petrolul, dacă mâine va ajunge din nou în divizia a patra sau a cincea sau va ajunge campioana României, pentru noi rămâne același Petrolul. E o viață întreagă din 1952 până în 1987, deci în 35 de ani am fost 15 ani jucător numai la Petrolul și numai în Liga 1. Am fost, după aceea, 20 de ani, antrenor sau președinte”, a spus Mircea Dridea, în exclusivitate pentru ProSport.

The post Mircea Dridea, cu ochii pe Petrolul și la 84 de ani: „Am două propuneri de antrenor: Mourinho sau Klopp!”. De ce nu reușesc „lupii galbeni” să promoveze în Liga 1 | VIDEO EXCLUSIV appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă