Mircea Dinescu pleacă de la TVR: „Opriți istoria, cobor la Prima”

2 săptămâni in urmă 9


Poetul Mircea Dinescu, 70 de ani, se mută la Prima TV cu emisiunea ”Politică și Delicatețuri”, pe care a realizat-o în ultimii șapte ani la postul public de televiziune, notează Pagina De Media.


Prima TV a anunțat oficial că l-a cooptat pe Mircea Dinescu în echipă, iar emisiunea, care va deveni ”Poezie și Delicatețuri”, va debuta în luna martie.


”Propunerea de a veni la această televiziune a fost o întâmplare, am discutat și iată că mă aventurez aici cu emisiunea ”Poezie și delicatețuri”, deci mai puțină politică și mai multă poezie, alături de bătrânii lăutari care au suferit mult anul trecut, din cauza pandemiei”, a explicat Dinescu.


Formatul acestei emisiuni îl am de 15 ani și faptul că a rezistat atât de mult și nu m-am plafonat, e un semn bun. Eu vreau să mă mai joc, mai ales că un vers de-al meu, de pe vremea comunismului, sună așa: „Opriți istoria, cobor la prima”. Din luna martie chiar cobor la prima, la Prima TV.

Mircea Dinescu

”Când ne e foame desenează pește/ Când vine frigul aresteaza clima/ Opriți Istoria, cobor la prima/ Opriți la stația Doamne-Ferește”, sună ultimele versuri din ”Doamne-Ferește”, poezia lui Dinescu.


Ultimul sezon al emisiunii, la TVR 1, s-a încheiat în urmă cu două săptămâni, pe 24 ianuarie. Andreea Berecleanu, prezentatoarea Focus 18:00 la Prima TV, a fost invitata lui Dinescu.


Mircea Dinescu a trecut la TVR în 2014. La început, Dinescu a realizat emisiunea la stația Realitatea TV.


Foto: www.facebook.com/mirceadinescuofficial/photos


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă