Miracle Aisha, fetiţa care s-a născut într-un avion de noapte către Uganda cu sprijinul unei doctoriţe din Canada

5 zile in urmă 8

Aisha Khatib, o doctoriţă din Canada, a povestit bucuria de a ajuta la naşterea unei fetiţe, pe 5 decembrie 2021, într-un zbor de noapte către Uganda, scrie postul BBC, preluat de agenția News.ro. Mama a anunțat că micuța va fi botezată „Miracle” (n.r. „miracol”, în traducere”) și Aisha, de la numele medicului.

Khatib, profesor la Universitatea din Toronto, se afla de aproximativ o oră în zborul Qatar Airways de la Doha la Entebbe, în Uganda, când a aflat că o muncitoare migrantă ugandeză, care călătorea spre casă, era pe cale să aducă pe lume primul ei copil.

Doctorița, obosită după un program încărcat, se bucura de odihnă, dar nu a ezitat când o voce de la interfon a întrebat dacă era un medic la bord.

În acel moment, ea presupunea că era o situaţie critică, probabil un atac de cord.

„Pe măsură ce m-am apropiat, am văzut femeia întinsă pe scaun cu capul spre culoar şi picioarele spre fereastră. Copilul ieşea!”, a pivestit Aisha Khatib, care a fost ajutată de alţi doi pasageri, o asistentă de oncologie şi un medic pediatru.

M-am uitat la fetiţă şi ea era stabilă şi m-am uitat la mamă, şi ea era bine. Aşa că am spus: «Felicitări, este o fetiţă». Apoi, toţi pasagerii au început să aplaude.

Dr. Aisha Khatib:

Bebeluşul, care a venit pe lume la 35 de săptămâni, este sănătos, şi va fi boteaza Miracle Aisha.

„Cea mai bună parte a poveştii este că a decis să-i dea copilului numele meu”, a spus Aisha, care i-a oferit fetiţei lănţişorul de aur pe care îl purta, cu numele ei scris în arabă.

Naşterea a avut loc în 5 decembrie, dar Khatib a fost prea ocupată să trateze pacienţii cu Covid în Toronto pentru a împărtăşi imaginile până în această săptămână.

Is there a doctor on the plane? 🙋🏽‍♀️👩🏽‍⚕️Never thought Id be delivering a baby on a flight! ✈️ @qatarairways Thanks to the airline crew who helped support the birth of this Miracle in the air! Mom and baby are doing well and healthy! #travelmedicine pic.twitter.com/4JuQWfsIDE

— Aisha Khatib, MD (@AishaKhatib) January 13, 2022
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă