Minuni la început de 2021! Mihăiță Neșu mănâncă din nou singur!

1 lună in urmă 27

Serie A: AC Milan - Juventus, 6 ianuarie, 21:45, Digi Sport 1

Cupa Ligii Angliei: Tottenham - Brentford, 5 ianuarie, 21:45, Digi Sport 1

Galerie Foto

Fostul fotbalist face progrese uriașe în lupta sa pentru a redeveni independent. La aproape 10 ani după ce a rămas paralizat, Mihăiță a ajuns în ipostaza în care poate să mânânce singur.

Mihai Nesu mananca singur cina!

BUCURIE MARE! Mihai Nesu mananca singur cina la aproape 10 ani dupa accident! 👏🥇🏆 Dupa cum observati Mihai este ajutat de niste ustensile speciale dar independenta primita astfel e foarte importanta! 😇 Slava lui Dumnezeu!

Publicată de Mihai Nesu Foundation pe Marţi, 5 ianuarie 2021

Mihai Neșu: "Sunt într-un cantonament continuu de 4 ani"

Fostul fundaș stânga al Stelei, al lui Utrecht și al naționalei României a dezvăluit cum a decurs progresul său, cu toate că medicii îi dădeau șanse foarte mici să se mai miște vreodată.

Acum, Neșu e nevoit să folosească un scaun cu rotile, își poate folosi parțial mâna dreaptă și poate mișca alte părți ale corpului.

În exclusivitate la Digi Sport Special, "Bichonul" a dezvăluit cum arată o zi obișnuită din viața lui.

"De 4 ani am cam același program, așa că sunt într-un cantonament continuu. În ultima lună am început și cu două antrenamente pe zi. De dimineața până la masa de prânz trebuie să fac cu o bicicletă care mișcă mâinile și picioarele.

Trebuie să fac cam jumătate de oră mâini și jumătate de oră picioare. După aia, încă vreun sfert de oră, pe un touch screen, trebuie să fac, ca la școală, cerculețe, bețigașe, cu mâna pe care o pot mișca mai bine.

După masa de prânz am kinoterapie la fundație, cam o oră și jumătate-două ore pe zi. Eu mișc ce pot să mișc cu mâinile și terapeuta mea îmi mișcă picioarele și îmi mai face masaj acolo unde mai am contracturi.

De doi ani am o cană adaptată, pe care o pot lua în poziția asta, o pot lua de pe masă și pot să beau apă cu ea dacă e cam pe jumătate, dacă nu e prea grea, și apoi pot să o pun înapoi. Ăsta e un progres mare. Și acum încercăm să întărim mâna cât se poate, cu ajutorul lui Dumnezeu, să pot să beau cu cana plină.

Dar sunt mulțumit de cum evoluează. Cu bățul ăsta scriu pe Whatsapp. Mă mișc repede, de aia am atâtea contracturi la mușchii de la ceafă, de la spate, la mușchii de sus. De la cât folosesc bățul. Dar am terapeuți buni, care au grijă de mine", a spus Mihai Neșu în exclusivitate la Digi Sport Special.

Mihai Neșu a rămas paralizat după ce un coleg a căzut peste el la antrenament

Pe 10 mai 2011, la un antrenament al lui Utrecht, Neșu a suferit o accidentare oribilă, după ce un coleg, Alje Schut, a căzut peste el la un duel aerian și i-a provocat o fractură la vertebrele cervicale.

Drept urmare, Neșu a rămas paralizat. Au urmat momente teribile, în care, după ce a ieșit din centrul de reabilitare, Neșu și-a continuat refacerea acasă.

Însă când a conștientizat cât e de greu și că practic trebuie să înceapă o nouă viață, a intrat în depresie. Totul a durat 4 ani, așa cum chiar el a mărturisit.

A ajuns, la un moment dat, la muntele Athos, acolo unde un călugăr i-a deschis noi perspective. Din acel moment, Mihai susține că totul s-a schimbat pentru el.

Firesc, în fața unei astfel de povești cutremurătoare, te întrebi de unde găsesc resurse oamenii pentru a trece mai departe. Mihăiță a avut această forță de a nu abandona lupta și de a gândi mereu pozitiv.

Mihai Neșu a fost inclus de Utrecht în cea mai bună echipă din istoria clubului. Etichete: mihaita nesu , nesu recuperare , nesu paralizat , fundatia mihai nesu
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă