Ministrul Vlad Voiculescu, despre informatia conform careia ar avea 21 de consilieri: "O minciuna gogonata"

1 lună in urmă 2

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, spune ca nu are 21 de consilieri. El a clarificat informatiile vehiculate in spatiul public calificandu-le drept "o minciuna gogonata tipica PSD". Ministrul a explicat ca are opt consilieri si a precizat ca este o diferenta intre consilierii onorifici, care fac voluntariat, si cei platiti.

"Asta e o minciuna gogonata tipica PSD. Am auzit-o in 2016, o aud acum din nou", a declarat Vlad Voiculescu.

Un cunoscut expert in sanatate publica a fost numit consilier onorific al Andreei Moldovan, secretarul de stat din Ministerul Sanatatii

Ministrul Sanatatii a precizat ca exista opt consilieri remunerati, potrivit hotararii de Guvern in vigoare. Adica, exact cum au avut si ceilalti ministri ai Sanatatii.

"Una este consilier onorific, adica cineva care eventual poate sa vina la Ministerul Sanatatii si sa faca acolo voluntariat, alta sunt functiile platite", a explicat Vlad Voiculescu.

Alexandru Rafila, replica pentru ministrul Voiculescu: N-am inteles care este utilitatea manusilor in oferirea martisoarelor

Social-democratii au acuzat ca ministrul Sanatatii Vlad Voiculescu are 21 de consilieri.

"Spun ca nu au bani pentru a mari alocatiile sau pentru a creste veniturile romanilor, insa au bani pentru a plati oameni care sa-si delege atributiile, pentru a-i plati sa faca... nimic! 21 de consilieri, un director de cabinet, 5 secretari de stat, un secretar general, 2 secretari general adjuncti, o secretara si un sofer", au sustinut reprezentantii PSD.

Ministrul Vlad Voiculescu a declarat, joi, 25 februarie, la dezbaterile privind bugetul Sanatatii din comisiile parlamentare de specialitate, ca este nevoie de curatenie in sistem si sa se opreasca risipa.

"Probleme vechi care se vad acum in spitale, in incendii, in infrastructura veche, infrastructura in care nu a fost investit cu cap. Vedem, de asemenea, ca structuri de personal din spitale, de exemplu, sunt gandite prost. Vedem ca lipsesc structurile de pompieri, de exemplu, vedem ca in multe locuri nu sunt respectate. S-a vorbi mult despre rapoarte de control", a afirmat ministrul.

Mai puteti citi:

Salarii inghetate: Cat castiga angajatii din Ministerul Muncii sau Casa de Pensii. Cu sporuri, functiile de conducere ajung la 10.000 de lei lunar
ANALIZA Ce sanse are Europa sa se apere fara sprijinul SUA in fata unei agresiuni a Rusiei
Cofetarie obligata sa despagubeasca un topmodel pentru ca i-a folosit imaginea fara acordul sau
De ce titlurile de stat Tezaur inceteaza sa mai fie profitabile din aceasta luna. Titlurile de stat, depasite de dobanzile la economii
Niciun partid nu a avansat o propunere pentru inlocuirea Renatei Weber din functia de Avocat al Poporului


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă