Ministrul Turismului vrea rezolvarea problemei plajelor de pe litoral: „Acolo există un câştig teritorial al ţării care nu este încă cadastrat, nu este intabulat”

1 săptămână in urmă 21

Sambata, 08 Ianuarie 2022, ora 22:28

124 citiri

 „Acolo există un câştig teritorial al ţării care nu este încă cadastrat, nu este intabulat”

Constantin-Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, a declarat, sâmbătă, că va discuta cu reprezentanţii Ministerului Mediului despre situaţia plajelor nou-înfiinţate prin lărgire, precizând că aceasta a fost principala problemă pe care i-au semnalat-o agenţii economici de pe litoral.

Cadariu a explicat că discuţia cu reprezentanţii Ministerului Mediului este necesară deoarece plajele sunt administrate de „Apele Române”.

„Pare că cea mai urgentă problemă o reprezintă problema plajelor, în special a plajei din Mamaia, şi în general a plajelor pe care se fac investiţii privind lărgirea lor. Am înţeles că în cursul anului trecut au fost probleme în activitatea de turism tocmai în legătură cu acest subiect.

Noi, ministerul, avem o anumită implicare în sensul că trebuie să atestăm pentru agenţii economici folosirea acestor porţiuni de plajă, însă (…) nu noi suntem cei care administrăm plajele, ci Apele Române, deci Ministerul Mediului, motiv pentru care mi-am notat şi mi-am luat angajamentul, noi ca şi minister, că vom avea în regim de urgenţă o întrevedere cu reprezentanţii Ministerului Mediului, să vedem dacă se poate realiza o cale prin care activitatea turistică pentru acest sezon să fie afectată cât mai puţin. Este doar o iniţiativă, vom vedea cu ce rezultate”, a afirmat ministrul Turismului, într-o conferinţă de presă, după o întâlnire cu agenţii economici de pe litoral.

El a afirmat că, deocamdată, ştie, „de principiu doar”, anumite lucruri cu privire la noile plaje formate pe litoral prin extindere, investiţie cu fonduri europene.

Ştiu lucruri de principiu doar. Ştiu că, în principiu, nu poţi folosi un bun, decât dacă îl ai în administrare. Înţeleg că acolo există un câştig teritorial al ţării de aproximativ 70 de hectare, care nu este încă cadastrat, nu este intabulat, asta pe de o parte. Mai ştiu, de asemenea, că atunci când foloseşti bani europeni, există anumite condiţii printre care (…) nu poţi obţine profit din activitatea care se face cu acele investiţii. Acesta este motivul pentru care mi-am propus să am întâlnire cu ministrul Mediului”, a spus Cadariu.

Citeste si:

Începe plata beneficiarilor din schema de ajutor pentru HORECA. Guvernul acordă 2,3 miliarde de lei

Ministrul pentru Antreprenoriat şi Turism, Daniel Cadariu a declarat marţi, 7 decembrie, la emisiunea Talk News, de la Profit TV, că începând cu data de 14 decembrie se vor plăti beneficiarii...

Turiștii români caută țările ”verzi” cu puține restricții. Cele șase destinații exotice străine care vor fi cerute insistent în 2022

Turistul român se va orienta, în continuare, pe destinații verzi, cu mai puține restricții. Turiștii vaccinați vor rezerva mai din timp iar turiștii nevaccinați vor aștepta mai mult și...

Digi24.ro

TelekomSport.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă