Ministrul Transporturilor: Podul peste Dun─âre se va deschide la final de 2022

1 lun─â in urm─â 23

  • Drul─â a fost ├«nso╚Ťit de c─âtre ambasadorul Japoniei ├«n Rom├ónia, Hiroshi Ueda.
  • De la ├«nceputul anului ┼či p├ón─â acum, pentru podul de la Br─âila au fost absorbite doar fonduri europene.

C─ât─âlin Drul─â, ministru al Transporturilor, a realizat o vizit─â pe ╚Öantierul podului peste Dun─âre de la Br─âila ┼či a constatat c─â lucr─ârile avanseaz─â conform graficului. Podul va fi gata la final de 2022, a spus ministrul.

Drul─â a fost ├«nso╚Ťit de c─âtre ambasadorul Japoniei ├«n Rom├ónia, Hiroshi Ueda, ┼či de vicepremierul Dan Barna. Ministrul a constatat c─â lucr─ârile la pod sunt ├«n grafic, la fel ┼či cele de pe ┼čoselele care vor face leg─âtura cu re┼úeaua de drumuri na┼úionale.

Podul se va deschide la final de 2022, împreună cu 10 kilometri din drumurile de legătură, pe relaţia Brăila-DN22, a spus Cătălin Drulă care a prezentat graficul lucrărilor.

ÔÇ×├Än prezent, se execut─â urm─âtoarele lucr─âri de c─âtre asocierea italo-nipon─â: la blocurile de ancoraj, se monteaz─â firele pentru cablul principal. Acesta este construit cu metoda Air Spinning ┼či const─â ├«ntr-un num─âr mare de fire cu diametrul de 5,38 mm ┼či cu o lungime, ├«n starea de referin┼ú─â, de aproximativ 2.135 m, care se ├«ntind ├«ntre ancorajul Br─âila ┼či ancorajul Jijila. Firele cablului principal sunt din o┼úel tras la rece ┼či zincate la cald. La drumurile de leg─âtur─â se fac decopert─âri ┼či se lucreaz─â la terasamente, poduri ┼či pode┼úeÔÇŁ, a relatat Drul─â, pe Facebook.

Conform datelor oficiale, de la ├«nceputul anului ┼či p├ón─â acum, pentru podul de la Br─âila au fost absorbite fonduri europene ├«n valoare de 466 de milioane de lei.

The post Ministrul Transporturilor: Podul peste Dun─âre se va deschide la final de 2022 appeared first on Aleph News.

Cite┼čte Articolul ├Äntreg pe Surs─â