Ministrul Transporturilor, declarație neașteptată cu privire la vinovații pentru aglomerația de pe Valea Prahovei: „Acum mă înjur singur”

1 lună in urmă 1

În urmă cu puțin timp, Cătălin Drulă, actualul ministru al Transporturilor a făcut cea mai sinceră afirmație făcută vreodată de un politician. În timpul unei declarații privind proiectarea șoselei de mare viteză care îi va scăpa pe șoferi români de multe ore pierdute în traficul de pe Valea Prahovei, acesta a recunoscut că în acest moment nu poate să mai dea vina pe niciun politician sau ministru, așa că „se înjură” pe el însuși.

Veste bună pentru români

Traficul infernal de pe Valea Prahovei este cunoscut de toți românii care au luat cu asalt, măcar o dată , drumul spre munte. Din păcate, mulți șoferi preferă să evite să mai meargă la munte doar pentru a evita acele ore pierdute inutil, dar și combustibil și nervi întinși la maximum.

Cătălin Drulă a vorbit despre un proiect care ar urma să schimbe radical această situație neplăcută,transformând drumul spre munte într-un timp plăcut. Vestea mai puțin plăcută este aceea că acest proiect se afșă încă în fașă, ceea ce înseamnă că va mai dura ceva până când se va concretiza.

În acest stadiu, Compania de Drumuri a semnat contractul pentru actualizarea studiului de fezabilitate și proiectarea șoselei de mare viteză.

„Am discutat cu dumnealor să se concentreze pe un traseu modern în zona critică a Văii Prahovei, cu tuneluri. E traseu cu tunel de 4 km la Bușteni, cu tunel de 2 km la Sinaia. Ar ajuta și turismul să scoți traficul din zonele respective.

I-am rugat să ne predea zone de documentație unde se poate mai ușor și mai repede și unde este critic, spre exemplu varianta ocolitoare de la Comarnic, ca să o putem scoate la licitație înainte de restul proiectului.

N-o să dureze câteva luni. Termenul contractual – e o licitație scoasă înainte să înceapă mandatul meu, e de vreo doi ani și jumate pentru documentație”, a declarat Cătălin Drulă pentru DigiFM.

Cine este de vină pentru situația actuală

Întrebat pe cine înjura pentru traficul blocat de pe Valea Prahovei înainte să fie ministru, răspunsul a venit instant și fără ezitare: “Pe politicieni și pe toți miniștri de până atunci. (Acum- n.red.) mă înjur singur”.

În cadrul aceleiași intervenții, ministrul Transporturilor a anunțat că în momentul de față este semnat contractual pentru proiectul tehnic al autostrăzii care ar traversa Valea Prahovei. Potrivit acestuia, doar această etapă va dura doi ani și jumătate.

“Am semnat contractul pentru proiectul tehnic Ploiești – Brașov. Sper să livreze un material de calitate. Este același care face A7 de la Ploiești la Bacău.

Am discutat să se concentreze pe un traseu modern în zona critică cu un tunel de 4 km la Bușteni, cu tunel de 2 km la Sinaia. Cred că varianta cu tuneluri este cea care ar ajuta și turismul. I-am rugat să ne predea zone de documentație mai repede, de exemplu la Comarnic.

Nu o să dureze câteva luni. Termenul contractual pentru documentație este de 2 ani și jumatate. Sper ca pe anumite sectoare să fie gata mai repede. Sunt interesate firme mari din Europa pentru acest proiect. Stabilind exact traseul poți obține un preț mult mai bun”, a mai declarat ministrul, potrivit Digi24.

The post Ministrul Transporturilor, declarație neașteptată cu privire la vinovații pentru aglomerația de pe Valea Prahovei: „Acum mă înjur singur” appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă