Ministrul Tánczos Barna: Vom salva Lacul Roșu. Decolmatăm bazinele de retenție de sedimente. Vom începe lucrările anul acesta

4 săptămâni in urmă 37

Ministrul Mediului Tánczos Barna a fost în vizită la Lacul Roșu, obiectiv care din punt de vedere administrativ aparține de municipiul Gheorgheni, și care se confruntă cu mai multe probleme. Tánczos Barna a promis că unul dintre obiectivele sale este să salveze Lacul Roșu și a anunțat că lucrările de decolmatare vor începe chiar de anul acesta.

„Vom salva Lacul Roșu, decolmatăm bazinele de retenție de sedimente. Am căutat soluție la această problemă împreună cu colegii de la Administrația Națională Apele Române și vom începe aceste lucrări anul acesta. Totodată, am decis că din fondurile asigurate de PNRR vom actualiza un studiu de impact de acum 10 ani”, a transmis Tánczos Barna.

În cadrul vizitei ministrului au fost analizate și problemele urbanistice ale localității Lacul Roșu, provocările cauzate de construcții și turism.

„Parcul Naţional Cheile Bicazului – Hăşmaş este unul dintre cele mai valoroase parcuri naționale din țară. Pe teritoriul parcului național se află localitatea Lacul Roșu care se confruntă cu probleme în ceea ce privește rețeaua de apă potabilă și canalizarea. Rezolvarea acestei probleme nu numai aici, ci în toate parcurile naționale din țară, constituie o prioritate pentru noi. Vom acorda mare atenție asupra acestui segment atunci când vom finanța din PNRR extinderea sau înființarea rețelelor de apă potabilă și canalizare – desigur, cu respectarea tuturor reglementărilor din această zonă protejată”, a mai transmis ministrul Mediului.

Sursa Foto: Facebook/ Tanczos Barna
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă