Ministrul Sportului susține că vrea să revitalizeze cluburile de gimnastică

3 săptămâni in urmă 22

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a anunțat joi vrea un proiect special pentru revitalizarea gimnasticii, un sport care a adus României multe medalii la competiții internaționale, dar care a revenit în prim-plan în ultimii ani din cauza scandalurilor legate de tratamentul aplicat de antrenori micilor sportive.

“Este sportul nostru naţional. Vom crea un proiect special pentru revitalizarea gimnasticii. Din 48 de cluburi, avem gimnastică în 14-16 cluburi. Nu au aparate. Nu putem baza sportul de tradiţie pe doi antrenori cu renume şi un grup restrâns de sportivi. Trebuie să ne bazăm pe antrenori buni, stabili. Lucrăm cu 300 şi ceva de sportivi. De unde să vină rezultatele? Trebuie să aibă un colectiv tehnic de un alt nivel”, a explicat ministrul Novak la Digi Sport, potrivit News.ro.

Ministrul a mai anunţat că în luna aprilie va fi elaborată strategia sportului dar şi noua lege a sportului, care vor urma trei obiective: performanţa, creşterea sportului de masă şi activitatea sportivă zilnică în şcoli.

Unul dintre cele mai importante proiecte ale ministerului este “Liga de Aur”, care ar trebui să-i ajute pe sportivii români să câştige cel puţin 10 medalii la Jocurile Olimpice din 2024, găzduite de Paris, ligă din care lipseşte gimnastica. (sursa foto: Facebook/ Federația Română de Gimnastică)

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă