Ministrul Sportului din Franța cere măsuri dure după incidentul de la derby-ul Lyon - Marseille

4 zile in urmă 16

  • Liga1: CS Mioveni - Gaz Metan Mediaș, luni, 17:30, Digi Sport 1

  • Liga 1: FC Voluntari - Dinamo, luni, 20:30, Digi Sport 1

Un suporter a fost arestat

Meciul OL - OM, transmis în direct pe Digi Sport 2, a fost oprit în minutul 5, apoi a fost abandonat, după ce Dimitri Payet, mijlocașul oaspeților, a fost lovit cu o sticlă aruncată din tribune.

Liga Profesionistă de Fotbal din Franța a anunțat convocarea unei ședințe de urgență a Comisiei de Disciplină, pentru luni dimineață, pentru a lua măsuri și pentru a decide soarta acestei partide.

Suporterul care a aruncat sticla cu apă către Payet a fost identificat și arestat, au anunțat autoritățile.

“Nu poți permite ca jucătorii să fie atacați în așa hal. Astfel de acte trebuie să determine oprirea automată a meciurilor. Ce s-a întâmplat la Lyon este inacceptabil. Mă gândesc la jucătorul atacat. Dimitri Payet are toată susținerea mea. Sunt necesare sancțiuni imediate și măsuri radicale”, a scris Roxana Mărăcineanu pe Twitter.

OL riscă sancțiuni dure

Incidentul s-a petrecut când Payet se pregătea să execute o lovitură de colț, în zona peluzei unde se află galeria gazdelor.

O sticlă de plastic, plină cu apă, a fost aruncată din tribune și l-a lovit în cap pe Dimitri Payet, care s-a prăbușit pe gazon.

Mijlocașul de la Marseille a primit îngrijiri medicale pe teren. Ulterior, Arbitrul Ruddy Buquet a decis să trimită jucătorii ambelor echipe la vestiare.

VIDEO Momentul în care Payet este lovit de o sticlă cu apă

Liga Profesionistă de Fotbal din Franța susține că Payet a fost și victima unor insulte din tribune.

“Liga Profesionistă de Fotbal condamnă ferm incidentul violent a cărui victimă a fost Dimitri Payet la meciul Olympique Lyonnais – Olympique de Marseille. În afara acestei agresiuni comisă cu lașitate, Dimitri Payet a fost ținta unor insulte discriminatorii. În lumina acestor incidente grave, amintim că siguranța la meciuri este responsabilitatea echipelor gazdă și a autorităților locale, care decid reluarea sau suspendarea definitivă a unei partide.

Liga Profesionistă regretă, în aceste condiții, decizia de a relua meciul, decizie luată de către prefectul regiunii. Astfel de incidente distrug imaginea campionatului Franței la nivel internațional”, se arată în comunicat.

Etichete: ligue 1 , lyon , marseille , dimitri payet , roxana maracineanu

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă