Ministrul Sorin Cimpeanu anunta ca se vor scoate la concurs toate posturile de directori de scoala din tara

1 lună in urmă 7

Ministrul educatiei, Sorin Cimpeanu, a declarat joi, la Europa FM, ca in acest an - cel mai tarziu in lunile octombrie-noiembrie, vor fi organizate concursuri pentru ocuparea posturilor de directori si directori adjuncti pentru toate scolile din tara.

El a precizat si ca ar sustine ca titularizarea profesorilor sa se faca pe perioada determinata. Dialogul intre moderator si ministru:

Sorin Cimpeanu: "Este mare nevoie de profesionalizarea performantei in scolile romanesti. Pentru asta trebuie sa ai conduceri in scoli selectate pe criterii relevante si obiective. Pentru asta trebuie sa ai organizate concursuri pentru directorii de scoli. Este un element esential daca vrei sa faci evaluare, pentru ca in orice sistem directorului scolii va fi implicat in evaluarea cadrelor didactice pe criterii de performanta, legate de criteriile de performanta ale elevilor."

Europa FM: "Ce sa inteleg, ca urmeaza un proces de scoatere la concurs a tuturor posturilor de directori din tara asta?"

Sorin Cimpeanu: "Cu siguranta, da."

Europa FM: "Chiar si pentru cei care sunt pe functii cu concurs, si asa mai departe?"

S.C.: "Cu siguranta, da. Si obiectivul este sa reusim acest lucru inainte de vacanta de vara."

Europa FM: "Ar fi scoase la concurs posturile de director?"

S:C.: "Tot. Director, directori adjuncti."

"Pana in vara nu mai este mult. In cel mai rau caz aceste concursuri ar trebui sa se deruleze in lunile octombrie - noiembrie."

In ceea ce priveste titularizarea, Cimpeanu a declarat ca "exista vointa politica" pentru a se trece de la titularizare pe perioada nedeterminata la perioada determinata.

CITESTE SI:

Cazul socant petrecut in Bucuresti: doi cetateni, tarati de politisti la marginea Capitalei si batuti cu salbaticie. La final, un agent a urinat peste o victimaCum "a subtiat" administratia Firea patrimoniul Bucurestiului cu miliarde de lei. Lista manevrelor contabile facute din pixSeful serviciului secret din Politia Suceava a fost retinut pentru 24 de ore. Mita uriasa pentru protectia "Fabricii de permise auto"Dezmatul financiar din primariile Capitalei. Milioane de lei platite pe lucrari inexistente spre finalul mandatului Gabrielei FireaFOTO Ce campioana la frumusete a pierdut CSM Bucuresti
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă