Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, primele detalii despre starea de sănătate a tinerei infectate cu tulpina din Marea Britanie

1 lună in urmă 28

„Tânăra a avut simptome, drept pentru care a facut testu. A facut un test PCR și pentru că arăta altfel s-a făcut și secvențierea. (...) Tânăra era speriată. Starea clinică e foarte bună. Împarte domiciliul cu alte persoane insa. Sunt testate si celelalte persoane”, a anunțat ministrul Sănătății, vineri seară, la o televiziune de știri. 

Tânăra de 27 de ani, din judetul Giurgiu, a fost internata la Institutul Matei Balș din București după ce a inceput sa se simta rau, a anunțat vineri Realitatea PLUS.

În urma analizelor amănunțite, și anume a secventierii genomului, s-a ajuns la concluzia ca este infectata cu noua tulpina de coronavirus, mult mai contagioasa. Nu se știe însă cum a contractat boala, din moment ce femeia nu a călătorit în Marea Britanie sau in alte țări. Cea mai probabilă concluzie impusă de situație este că a contractat boala din România. Astfel că, cel mai probabil, noua tulpină este deja prezentă pe teritoriul României.

Citește și Noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie a AJUNS și în România. Femeia infectată cu noua tulpină NU a ieșit din țară

Vlad Voiculescu recunoaște că este cert că acesta nu este unicul caz de infectare cu noua tulpină mult mai contagioasă de coronavirus, fiind evidentă răspândirea noii variante. 

„Din discutiile cu specialistii (...), cu siguranta nu este singurul caz din Romania. Și, daca ne uitam in alte tari, vedem ca la putina vreme dupa ce a fost descoperita a ajuns in peste 33 de tari. Nu e ceva nemaivazut”, a precizat ministrul. 

Despre ce măsuri vor fi luate în continuare pentru a reduce răspândirea și a noii tulpini, Vlad Voiculescu a spus că „măsurile sunt aceleași ca intotdeauna. Ne uitam la imbunatatirea anchetelor epidemiologice. DSP nu lucreaza cu aceeasi eficienta in toate zonele”.

„Având în vedere contagiozitatea mai mare a acestei tulpini, în paralel cu Campania națională de vaccinare, măsurile de protecție rămân la fel de importante: purtarea corectă a măștii de protecție, evitarea aglomerațiilor, distanțarea socială și igiena mâinilor.

„În perioada următoare va continua supravegherea prin epidemiologie moleculară a cazurilor suspecte”, a transmis Ministerul Sănătății, într-un comunicat de presă.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă