Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu: "Nu putem exclude intrarea Bucurestiului in carantina"

3 săptămâni in urmă 1

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a declarat ca nu exclude varianta ca Bucurestiul sa intre in carantina. Asta se va intampla dupa depasirea incidentei de 6 la 1.000 de locuitori.

Intrebat daca este posibil ca dupa o rata de 6/1.000 sa Capitala sa intre carantina, Voiculescu a raspuns: "Nu putem exclude acest lucru si dupa 6 la mie si senzatia mea este ca vom ajunge acolo in cateva zile, nicio masura nu poate fi eliminata inca o data".

El a afirmat ca vor fi revizuite toate criteriile pentru impunerea carantinei.

Ministrul a spus ca, "foarte probabil", iesirea cu declaratii ca fi una dintre masurile adoptate.

"Aceleasi masuri cu care ne-am obisnuit, aceleasi masuri care se iau in carantina peste tot in tara aceleasi trebuie luate si in Bucuresti. (...) Inchiderea centrelor comerciale, iertati-ma, dar intre a inchide scoli si a inchide centrele comerciale cel putin peste weekend, de exemplu, preferinta mea si cred ca preferinta Guvernului este cat se poate de clara si cred ca este preferinta a fiecaruia dintre noi", a mai aratat reprezentantul MS.

Potrivit acestuia, numarul testelor pentru depistarea noului coronavirus este unul mic.

"Cred ca trebuie sa spunem foarte clar, da, se fac prea putine teste. Nu trebuie sa ne facem iluzii, testele ne arata o imagine din trecut. Testarea ne arata mai degraba unde am fost mai degraba acum o saptamana, acum doua saptamani. Testele se fac mai degraba de nevoie decat de voie, dar ce este foarte important este cifra aceea a persoanelor in sectiile de terapie intensiva", a sustinut Voiculescu.

Demnitarul a afirmat ca luni va avea loc o discutie la Ministerul Sanatatii la care vor participa reprezentanti ai INSP, ai directiilor de sanatate si cei ai Departamentul pentru Situatii de Urgenta.

Mai puteti citi:

Mesajul dur, dupa vaccinarea cu Pfizer a Simonei Halep: "D-aia nu va haleste populatia, papagalilor..."Ce mancam in Postul Pastelui ca sa nu ajungem anemici. Explicatii despre "metoda intermitentei", care poate ajuta la slabireCum a primit o deputata PSD ajutor de stat de la Ministerul Economiei. "Urla in comisiile reunite ca omoram exporturile"Povestea clanului Caran. Veniti cu carutele in Bucuresti, controleaza acum cu duritate infractionalitatea in Sectorul 2Branza topita din comert, doldora de aditivi alimentari. Topul produselor cu cele mai multe calorii
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă