Ministrul Sanatatii: Marti vom avea un raport privind masurile din spitale dupa controalele din noiembrie. In raportul de anul trecut de la Matei Bals nu sunt nereguli

1 lună in urmă 20

Vlad Voiculescu anunta masuri urgente pentru ca tragedii precum cele la Matei Bals sau Piatra Neamt sa nu se repete, printre acestea fiind adoptarea de masuri impreuna cu IGSU.
El a anuntat ca marti va fi finalizat un raport privind stadiul masurilor luate de la controalele din luna noiembrie a anului 2020.

De asemenea, ministrul a mai precizat ca nu au fost gasite nereguli in luna noiembrie la Matei Bals.

"In raportul din noiembrie de la Matei Bals nu sunt nereguli sau masuri legate de cladirea in care s-a produs incendiul", a precizat Vlad Voiculescu in cadrul unei conferinte de presa organizate la Ministerul Sanatatii.

CITESTE SI: Ce s-a ales de verificarile din spitale anuntate pompos de Nelu Tataru, dupa incendiul de la Piatra Neamt. Tragediile se repeta

El a precizat ca tratamentul cu oxigen necesar pacientilor cu patologia COVID-19 face ca securitatea la incendiu sa fie "deosebit de dificila" in multe spitale.

"Lucram deja cu IGSU la masuri urgente care sa vina sa repare neregulile constatate deja. Saptamana viitoare, marti, vom avea un raport care sa prezinte stadiul masurilor luate de la controalele din luna noiembrie a anului 2020. Nu stim cu exactitate cauza de la Matei Bals, dar ce este clar este ca pandemia si tratamentul necesar pentru COVID-19 au pus o presiune suplimentar, asupra personalului si a infrastructurii din spitalele care trateaza pacienti cu boala COVID-19", a afirmat Vlad Voiculescu.

Ministrul a explicat ca tratamentul cu oxigen necesar tratamentului pacientilor cu patologia COVID-19 face ca securitatea la incendiu sa fie "deosebit de dificila" in multe spitale.

Citeste si:

Ce s-a ales de verificarile din spitale anuntate pompos de Nelu Tataru, dupa incendiul de la Piatra Neamt. Tragediile se repetaRiscurile pe care ti le asumi cand plimbi un caine periculos fara botnita. Daune morale de 20.000 de lei in cazul unui metis de Rottweiler scapat din lesaCum au transportat soferi romani de TIR droguri de peste 10 milioane de euro in Marea Britanie. Cocaina si ketamina proveneau de la cartelul Sinaloa din MexicVor merge sau nu elevii la scoala din 8 februarie? Ce spun parintii, copiii si profesoriiCiteste si: Valeriu Gheorghita: Din 16 februarie nu estimam ca vom mai avea aceste sincope in activitatea de vaccinare
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă