Ministrul Sănătății, Cseke Attila: ”Secția în care a avut loc incendiul era renovată și avea autorizație ISU, dar informația trebuie verificată/ Tot sistemul e hipersolicitat, saturat”

2 săptămâni in urmă 20

Ministrul Sănătății, Cseke Attila, a declarat joi dimineață, la Digi24, că secția în care a avut loc incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești era renovată și avea autorizație ISU, ”dar informația trebuie verificată”: ”Tot sistemul e hipersolicitat, saturat”, a mai spus ministrul:

  • ”Evenimentul nedorit a avut loc după ora 4, s-a activat plan roșu de intervenție, inclusiv din Prahova. Focul a fost stins foarte repede, dar din păcate două persoane au decedat, urmează evident ca o anchetă care va fi și de altă natură să stabilească motivele și cauzele. 15 pacienți au fost transmiși la SJ Ploiești pentru a fi evaluați. Infirmiera care era în salon respectiv este transferată la Floreasca având arsuri. Vedem după evaluare, evident va fi internată și tratată la Ploiești. Nu există informații cu privire la probleme legate de oxigen, ancheta penală va stabili ca în celelalte cazuri. Vorbim de o secție renovată care avea și autorizație de la ISU, dar informația trebuie verificată. Tot sistemul sanitar românesc e hiper solicitat, saturat”, a transmis Cseke Attila, joi dimineață, la Digi24.

Context

Un incendiu a avut loc joi dimineață la Spitalul suport covid Movila din Ploiești, iar doi pacienți au decedat, transmite ISU Prahova. Incendiul s-a produs într-un salon de la parterul clădirii și a fost stins în jurul orei

Cei doi pacienți morți erau ambii bărbați, în vârstă de 74 respectiv 75 de ani. Ei erau singurii pacienți din salon. Alți 20 de pacienți, din alte saloane, au fost evacuați. Pentru gestionarea situației a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

O infirmieră care se afla în salon să îngrijească cei doi pacienți a suferit arsuri pe 40% din suprafață corpului.

La locul evenimentului au fost mobilizate 6 autospeciale de stingere, 1 descarcerare și 20 ambulanțe SMURD, SAJ și autospeciale pentru transport victime multiple.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă