Ministrul Sănătății anunță că nici în Cluj nu mai sunt locuri disponibile pentru vaccinare în etapa a doua: ”Lucru îmbucurător din perspectiva că oamenii își doresc vaccinarea”

1 lună in urmă 26

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat, sâmbătă dimineaţă, la Ştirile ProTV că în Capitală și Cluj-Napoca nu mai sunt locuri disponibile pentru vaccinare în acest moment, în etapa a doua.

“Nu mai sunt locuri disponibile la Bucureşti şi la Cluj. Lucru îmbucurător, din perspectiva faptului oamenii îşi doresc vaccinarea. Problemele noastre sunt acum diferite, nu avem destul vaccin. Dar în afara UE, de pildă în Japonia, vaccinul ar putea ajunge doar în martie (…) Lucrurile acestea care ţin de logistică trebuie discutate cu MApN. Soluţia va fi realocarea de doze şi alocarea suplimentară odată cu sosirea unor noi doze în ţară (…) Am încercat să spun şi public că problema noastră în acest moment e cantitatea limitată de vaccinuri pe care o avem la dispoziţie. Problema de fond este asta: sunt mult mai mulţi oameni care vor să fie vaccinaţi faţă de numărul vaccinurilor disponibile”, a declarat Vlad Voiculescu, sâmbătă dimineață, la Știrile ProTV.

Context

G4Media a scris, vineri, că platforma realizată de STS pentru programarea la vaccinarea anti-COVID afișează 41 de centre în București pentru etapa a doua și a debutat cu probleme tehnice. Doar 8 dintre acestea erau funcționale în prima zi, iar acestea aveau epuizate toate locurile disponibile, pentru următoarele 3 săptămâni. Citește articolul integral, aici. 

sursa foto: Guvernul României

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă