Ministrul rus de externe: Rusia ia în considerare propunerea NATO pentru începerea discuțiilor pe 12 ianuarie 

3 săptămâni in urmă 22

Rusia a primit propunerea NATO privind o întâlnire pe 12 ianuarie pentru a începe discuțiile despre problemele de securitate ridicate de Moscova și o ia în considerare, a anunțat duminică ministrul rus de Externe, citat de TASS, potrivit Reuters, citată de Digi24.ro

„Am primit această propunere (a NATO) și o luăm în considerare”, îl citează agenția TASS pe ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

Consiliul NATO-Rusia s-ar putea reuni din nou în ianuarie, pentru prima oară după doi ani și jumătate de pauză, au anunțat reprezentanți ai organizației, sâmbătă.

Un oficial al NATO a confirmat că secretarul general a organizaţiei, Jens Stoltenberg, a decis că convoace o reuniune a acestui consiliu pe 12 ianuarie şi că alianţa se află în contact cu Rusia în legătură cu această posibilitate.

Rusia, care a stârnit noi neliniști în Occident după ce a masat zeci de mii de militari în apropiere de granița cu Ucraina, a dat săptămâna trecută o listă cu propuneri de securitate pe care vrea să le negocieze, printre care și promisiunea NATO că va renunța la orice activități militare în estul Europei și în Ucraina.

Citește integral pe Digi24.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă