Ministrul rus de Externe: Intrarea Rusiei în NATO este imposibilă / Occidentul refuză să aibă rivali comparabili ca influență la nivel global / China „a întrecut Occidentul pe propriul său teren”

3 săptămâni in urmă 30

Nu există nicio posibilitate ca Rusia să se alăture NATO, din moment ce Occidentul nu dorește să aibă rivali comparabili ca influență la nivel global, a declarat luni ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, potrivit TASS.

Răspunzând la o întrebare privind posibilitatea aderării Rusiei la NATO în anumite condiții, pe picior de egalitate, șeful diplomației ruse a remarcat că nu și-a asumat o astfel de oportunitate pentru Rusia.

„Nu consider acest lucru posibil, întrucât întregul proces nu se învârte în jurul NATO sau UE, este vorba despre refuzul Occidentului de a avea concurenți pe arena internațională care să fie în cel mai mic grad comparabili în ceea ce privește influența”, a subliniat Lavrov.

Potrivit oficialului rus, o asemenea atitudine a statelor occidentale explică „isteria lor față de ascensiunea Chinei”, care a acceptat regulile jocului introduse în economia globală și „a întrecut Occidentul pe propriul său teren”.

Sursa foto: Facebook / MFA Russia

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă