Ministrul Roman de Externe, despre certificatele de vaccinare: "Pana cand nu va exista o pozitie la nivel european omologata va trebui sa asteptam"

1 lună in urmă 1

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a declarat, vineri, referitor la certificatele de vaccinare, ca au loc discutii la nivel european, iar evaluarile trebuie facute de ministerele Economiei si Sanatatii. "Pana cand nu va exista o pozitie la nivel european omologata va trebui sa asteptam", a afirmat el.

Intrebat daca este de acord, personal, cu introducerea certificatelor de vaccinare, Aurescu a replicat: "Nu imi dau cu parerea personal, eu sunt diplomat de cariera si ministru de Externe".

"Nu ma pronunt pe aceste aspecte, ati vazut ca se discuta la nivel european. Pana cand nu va exista o pozitie la nivel european omologata va trebui sa asteptam", a sustinut el.

CITESTE SI: Bogdan Aurescu va lua parte la reuniunea ministrilor afacerilor externe din Uniunea Europeana. Ce subiecte vor fi dezbatute

El a mentionat ca evaluarile trebuie facute de ministerele Economiei, pentru partea de turism, si Sanatatii.

"Noi ne ocupam de aspectele care tin de asigurarea acelor culoare verzi si de asigurarea circulatiei neintrerupte a persoanelor si a bunurilor si serviciilor. Aceste aspecte se discuta in formatele care sunt relevante pentru ministerele Sanatatii din Uniunea Europeana", a explicat ministrul de Externe.

Intrebat daca la nivel european au avut loc discutii despre facilitati acordate acestor persoane, precum scutirea de la carantina, Aurescu a subliniat ca Ministerele de Externe nu sunt implicate in aceste discutii.

Citeste si:

Fosta politista Irina Alexe (USR PLUS), pensionata la 42 de ani cu pensie speciala, numita secretar de stat la InterneFiul lui Ilie Dumitrescu vindea si apartamente rezidentiale, pe langa cocaina. Cine este Sica DumitrescuMinistrul Drula anunta iminenta reziliere a contractului de executie a lotului Chetani - Campia Turzii din autostrada A3Greseala de 50 de milioane de dolari facuta de un bunic roman in Australia. A incercat sa vanda o cantitate uriasa de droguriRares Bogdan, atac la parlamentarii USRPLUS care au votat impotriva finantarii schitului romanesc de la muntele Athos
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă